H Andretti απάντησε στο «χαστούκι» της F1

Andretti

i

©Redbulletin

H Andretti απάντησε στο «χαστούκι» της F1

Η ομάδα του Μάικλ Αντρέτι απάντησε στην απόρριψη της Formula 1 και στην προσπάθειά του να γίνει η 11η ομάδα του grid.

Ένταση έχει προκληθεί στον κόσμο της Formula 1 τις τελευταίες ώρες σχετικά με την απόφαση να μην γίνει επέκταση του grid από δέκα σε έντεκα ομάδες. 

Την Τετάρτη, η F1 ανακοίνωσε ότι απόρριψε την προσφορά της ομάδας του Αντρέτι να ενταχθεί στο grid ως 11η ομάδα, ενδεχομένως είτε για τη σεζόν 2025 ή 2026. 

Η F1 πίστευε ότι ο Αντρέτι είχε υποτιμήσει τον φόρτο εργασίας που απαιτείται για την κατασκευή ενός μονοθέσιου σύμφωνα με ένα σύνολο κανονισμών για το 2025 και μετά ένα άλλο για την επαναφορά των κανόνων το 2026. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Στέφανο Ντομενικάλι, η Andretti δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερη αξία στη Formula 1. Λίγες ώρες μετά την απόρριψη από την FOM, η Andretti Cadillac εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση. 

«Η Andretti Cadillac εξέτασε την ανακοίνωση που δημοσίευσε η FOM και διαφωνεί κάθετα με το περιεχόμενό της. Η Andretti και η Cadillac είναι δύο πολύ επιτυχημένοι οργανισμοί που ήθελαν να γίνουν μια αυθεντική εργοστασιακή αμερικανική ομάδα στη Formula 1, αγωνιζόμενοι μαζί με κορυφαίες ομάδες. 

Είμαστε περήφανοι για τη σημαντική πρόοδο που έχουμε ήδη κάνει εξελίσσοντας ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο και μια μονάδα ισχύος με μία πολύ έμπειρη ομάδα μηχανικών. Η Andretti Cadillac επιθυμεί να αναγνωρίσει και να ευχαριστήσει όλους τους φίλους της για τη στήριξη», ανέφερε η ανακοίνωση της Andretti Cadillac.