Μπάτον: «Η μεταγραφή του Χάμιλτον στη Ferrari είναι κάτι το εξαιρετικό για τη F1, είναι μία τεράστια εξέλιξη για το άθλημα»

Τζένσον Μπάτον

i

©Getty Images

Μπάτον: «Η μεταγραφή του Χάμιλτον στη Ferrari είναι κάτι το εξαιρετικό για τη F1, είναι μία τεράστια εξέλιξη για το άθλημα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:02 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:13 - 02.02.2024

Ο Τζένσον Μπάτον πήρε θέση σχετικά με την μετακίνηση του Λιούις Χάμιλτον από τη Mercedes στη Ferrari.

Η μεγάλη μεταγραφή στη Formula 1 είναι πλέον γεγονός, με τη Ferrari να «ενεργοποιεί» τη «βόμβα» με τον Λιούις Χάμιλτον. 

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση απ’ την πλευρά της Mercedes για το «διαζύγιό» της με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο τέλος του 2024, ήρθε η επίσημη ενημέρωση απ’ την ιταλική ομάδα για την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χάμιλτον από το 2025. 

Ο 39χρονος πιλότος όπως έγινε γνωστό αμέσως μετά από τη Ferrari θα υπογράψει νέο πολυετές συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα, με την οποία βρισκόταν εδώ και καιρό σε συζητήσεις. 

Ο Χάμιλτον έχει πετύχει τις 82 από τις 103 νίκες της καριέρας του στη Formula 1 με τη γερμανική ομάδα, και όλες με κινητήρα Mercedes. Όμως, η τελευταία από τις νίκες αυτές ήρθε πριν από δύο χρόνια. 

Πολλοί άνθρωποι του χώρου αλλά και οδηγοί πήραν θέση για την μετακίνηση του Βρετανού οδηγού. Ένας από αυτούς ήταν ο πρωταθλητής του 2009, Τζένσον Μπάτον, ο οποίος ένιωθε έκπληκτος με αυτήν την είδηση, ενώ τόνισε πως «είναι πολύ μεγάλη αλλαγή στην καριέρα σου, όταν είσαι τόσα πολλά χρόνια σε μία ομάδα και ξαφνικά πηγαίνεις σε μια άλλη». 

«Ναι, νιώθω έκπληξη. Είναι μία τεράστια εξέλιξη για το άθλημα. Θεωρώ ότι η μεταγραφή του Χάμιλτον στη Ferrari είναι κάτι το εξαιρετικό για τη Formula 1. Επίσης το πώς θα σταθεί δίπλα στον Λεκλέρ. Είναι πολύ μεγάλη αλλαγή στην καριέρα σου, όταν είσαι σε μία ομάδα τόσα πολλά χρόνια και ξαφνικά πηγαίνεις σε μια άλλη. Είναι δύσκολο. Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε», δήλωσε στο Sky Sports ο 44χρονος. 

Θυμίζουμε πως ο Μπάτον υπήρξε team mate του Χάμιλτον στη McLaren την αγωνιστική περίοδο 2010 - 2012 και τα πήγαν καλά.