Ο αντικαταστάτης του Χάμιλτον στη Mercedes

Λιούις Χάμιλτον

i

© photo by Dan Istitene / Getty Images / Ideal Images

Ο αντικαταστάτης του Χάμιλτον στη Mercedes

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:10 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 03.02.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον άφησε τη Mercedes για να πάει στη Ferrari και η γερμανική ομάδα πρέπει να βρει έναν κατάλληλο αντικαταστάτη. Το Sportal σας παρουσιάζει τους πέντε «μνηστήρες» για τη θέση του Βρετανού στα «ασημί βέλη».

Μετά την είδηση-βόμβα ότι ο Λιούις Χάμιλτον θα αφήσει τη Mercedes για τη Ferrari τον επόμενο χρόνο, μια θέση άνοιξε στην αγορά των οδηγών. 

Αν και η Mercedes δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει σταθερά τις νίκες σε αγώνες τις τελευταίες δύο σεζόν, η αγωνιστική κίνηση εντός της γερμανικής ομάδας παραμένει μία από τις πιο σπουδαίες θέσεις στο grid. 

Η αποχώρηση του Χάμιλτον είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τη Mercedes που έχασε τον πιο επιτυχημένο οδηγό όλων των εποχών από έναν αντίπαλο, αφήνοντας μια τρύπα που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γεμίσει. 

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα πάρει του χρόνου τη θέση του Κάρλος Σάινθ στην ιταλική ομάδα, και ήδη ο Ισπανός είναι ένας από τους πέντε υποψήφιους που ακούγονται για το Μπράκλεϊ το 2025. 

Ποιοι είναι όμως οι «μνηστήρες» που θα μπορούσαν να πάνε στη Mercedes δίπλα στον Τζορτζ Ράσελ την επόμενη χρονιά; Το Sportal σας παρουσιάζει τους πέντε πιθανούς υποψηφίους. 

Κάρλος Σάινθ 

©Scuderia Ferrari

Έχοντας εκδιωχθεί από τη Ferrari για να πάει ο Χάμιλτον, ο Σάινθ είναι πλέον βασικός υποψήφιος στην αγορά. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ισπανός έχει προσελκύσει την προσοχή μεγάλων κατασκευαστών όπως η Renault, η McLaren και η Ferrari - θα μπορούσε η Mercedes να είναι η επόμενη στη λίστα των ομάδων του; 

Το ενδιαφέρον για τον Σάινθ θα είναι αναμφίβολα υψηλό και αν η Mercedes δεν είναι ο προορισμός του, ο 29χρονος θα μπορούσε να αποκτηθεί από την Stake για να συνδεθεί σε μια πολυετή συμφωνία πριν από την άφιξη της Audi στο grid το 2026. Ωστόσο, εάν η Mercedes θέλει να εξασφαλίσει την υπογραφή του Ισπανού, θα ήταν δύσκολο για τον δύο φορές νικητή γκραν πρι να αρνηθεί μια προσφορά.

Άλεξ Άλμπον 

©Mercedes

Έχοντας αναζωογονήσει την καριέρα του στην F1 με μια μετακόμιση στη Williams το 2022, ο Άλμπον ήταν απρόθυμος να δεσμεύσει το μέλλον του στην βρετανική ομάδα όταν ρωτήθηκε πέρυσι για τη θέση του στην αγορά των οδηγών. 

Ο Ταϊλανδός οδηγός γνωρίζει ότι το επόμενο συμβόλαιό του στη F1 θα είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό μέχρι τώρα, καθώς ο όρος θα τον οδηγήσει σε αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η κορύφωση της καριέρας του. 

Ο Άλμπον πρωταγωνίστησε για τη Williams τις τελευταίες δύο σεζόν και έχει ξαναχτίσει μια ισχυρή φήμη για τον εαυτό του μετά από μια δύσκολη περίοδο που αγωνίστηκε στη Red Bull μαζί με τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Άλμπον έχει τη φήμη ενός έξυπνου οδηγού στη διαχείριση του αγώνα, αλάνθαστου, καθώς και πολύ σκληρά εργαζόμενου και φιλικού στη συνεργασία. 

Εστεμπάν Οκόν 

©Alpine

Ο Οκόν που μάλιστα έχει κερδίσει και ένα GP (στην Ουγγαρία το 2021), υπήρξε στη «δεξαμενή» των νέων οδηγών της Mercedes, και παραμένει σε αυτή παρότι φέτος μπαίνει στην τρίτη του σεζόν με την Alpine.

Εφόσον ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ αποφασίσει να δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας στον Ράσελ, να μετατρέψει τον Βρετανό σε ηγέτη της γερμανικής ομάδας για τη διεκδίκηση του τίτλου, ο Οκόν θα μπορούσε να είναι ένας ανταγωνιστικός team mate. Θυμίζουμε πως το συμβόλαιο του Γάλλου με την Alpine λήγει στο τέλος του 2024. 

Φερνάντο Αλόνσο

©Aston Martin

Ο Αλόνσο απολαμβάνει τη ζωή στην Aston Martin από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα πέρυσι, σημειώνοντας οκτώ βάθρα κατά τη διάρκεια της θητείας του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ισπανός είναι ο πιο διασημασμένος από τους πιθανούς αντικαταστάτες του Χάμιλτον σε αυτή τη λίστα με δύο παγκόσμια πρωταθλήματα στο όνομά του. 

Η ηλικία δεν έχει ακόμη επιβραδύνει τον Ισπανό που απέδειξε πέρυσι ότι παρόλο που είναι ο μεγαλύτερος οδηγός στο grid, αποδίδει ως ένας από τους καλύτερους. 

Ο Αλόνσο φαντάζει για τη Mercedes ως ο μοναδικός οδηγός που μπορεί απευθείας να γίνει διεκδικητής του τίτλου, αν υποθέσουμε ότι το Μπράκλεϊ θα κατασκευάσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο φέτος, και κατά συνέπεια το 2025.

Κίμι Αντονέλι

©Mercedes

Ο Αντονέλι είναι η πιο τολμηρή από τις πέντε αυτές επιλογές που φέρεται να έχει η Mercedes. Η γερμανική ομάδα έχει ήδη δείξει την πίστη της σε αυτόν με το να τον βάλει στη Formula 2 φέτος μετά την επιτυχία του τίτλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula Regional την περασμένη σεζόν. 

Μια άμεση δυνατή εντύπωση στην F2 θα ανέβαζε σημαντικά τις μετοχές του σε μια εποχή που ήδη θεωρείται αστέρι της F1 του μέλλοντος. Ο Αντονέλι είναι μέλος της ακαδημίας F1 της Mercedes από το 2019 και παρόλο που ο Ιταλός θα ήταν μόλις 18 ετών το 2025, θα μπορούσε να είναι μια επιλογή εάν η γερμανική ομάδα αισθάνεται ότι το νεαρό ταλέντο είναι ικανό να κάνει το άλμα. 

Αν η Mercedes κρίνει ότι μπορεί να βασιστεί στον Ράσελ, και ο Αντονέλι κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις στη φετινή F2, δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη με τον Ιταλό της Ακαδημίας της.