Η αντίδραση του Βολφ όταν άκουσε πως ο Χάμιλτον θα πάει στη Ferrari

Τότο Βολφ

i

©Photo by Mark Thompson/Getty Images

Η αντίδραση του Βολφ όταν άκουσε πως ο Χάμιλτον θα πάει στη Ferrari

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:33 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 02.02.2024

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, παραδέχθηκε ότι η μετακίνηση-«βόμβα» του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025 ήρθε σαν σοκ όταν ο Βρετανός ανακοίνωσε τα νέα στον Αυστριακό ενώ έτρωγαν πρωινό

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, παραδέχθηκε ότι η μετακίνηση-«βόμβα» του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025 ήρθε σαν σοκ όταν ο Βρετανός πιλότος ανακοίνωσε τα νέα στον Αυστριακό ενώ έτρωγαν πρωινό. 

Θυμίζουμε πως ο Βολφ συγκέντρωσε την Πέμπτη (1/2) στις 16:00 ώρα Ελλάδος τους εργαζόμενους της ομάδας στο Μπράκλεϊ, για να τους ενημερώσει μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Τζέιμς Άλισον- για τη μετακίνηση του Χάμιλτον, του οδηγού με τον οποίο η Mercedes κέρδισε οκτώ τίτλους κατασκευαστών και έξι τίτλους οδηγών, στη Ferrari.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

«Η Formula 1 και η προηγούμενη ζωή μου με έχουν κάνει ανθεκτικό στις εκπλήξεις. Έχω έρθει τόσες πολλές φορές αντιμέτωπος στη ζωή μου με εκπλήξεις, αλλά αυτό ήταν μια έκπληξη» ανέφερε αρχικά χαρακτηριστικά ο Βολφ σε δημοσιογράφους. 

Και συνέχισε, αναφερόμενος στην επέκταση συμβολαίου με ρήτρα αποδέσμευσης που ο Χάμιλτον και η Mercedes υπέγραψαν τον περασμένο Αύγουστο: «Ξέραμε ότι ίσως θα μπορούσε να είναι ένας χρόνος, θα μπορούσε να είναι δύο. Ξέραμε ότι αυτό θα ερχόταν σε ένα τέλος το αργότερο στα τέλη του 2025. Η έκπληξη ήταν ότι είχα ακούσει τις φήμες μερικές ημέρες νωρίτερα, αλλά ήθελα να περιμένω για το πρωινό που είχαμε προγραμματίσει και αυτό ήταν την Τετάρτη το πρωί. Τότε μου ανακοίνωσε τα νέα». 

Στη συνέχεια ο Βολφ υπογράμμισε ότι ο Χάμιλτον πήγε στο σπίτι του στην Οξφόρδη και του είπε ότι χρειαζόταν μια νέα πρόκληση. «Μου είπε ότι έχει αποφασίσει να "τρέξει" για τη Ferrari το 2025. Και αυτό ήταν βασικά. Είχαμε μια καλή ώρα συνομιλίας. Το πώς μου το έβαλε σε ένα πλαίσιο είναι απολύτως κατανοητό... ότι έψαχνε για ένα διαφορετικό περιβάλλον και πως αυτή ήταν ίσως η τελευταία πιθανότητα να κάνει κάτι άλλο. 

Είμαστε μεγάλα παιδιά. Ξέραμε ότι υπογράφοντας ένα βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο θα μπορούσε να είναι επωφελές και για τις δύο πλευρές. Δεν μπορούσαμε να δεσμευτούμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και εκείνος πήρε την επιλογή να αποχωρήσει. Σεβόμαστε απόλυτα ότι μπορείς να αλλάξεις γνώμη σε διαφορετικές περιστάσεις».

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }