Η Haas άνοιξε την αυλαία των παρουσιάσεων για τη νέα σεζόν (vid & pics)

Νέο μονοθέσιο Haas για το 2024

i

©Haas

Η Haas άνοιξε την αυλαία των παρουσιάσεων για τη νέα σεζόν (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:03 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 02.02.2024

Ο χορός των παρουσιάσεων για το 2024 ξεκίνησε με τη Haas να γίνεται η πρώτη που μας δείχνει το νέο της μονοθέσιο για την επερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Η Haas παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο εν όψει της επερχόμενης σεζόν της Formula 1 και έγινε η πρώτη ομάδα που αποκάλυψε το αυτοκίνητο με το οποίο θα αγωνιστεί στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Η αμερικανική ομάδα τερμάτισε στη τελευταία θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών την περασμένη σεζόν και θα ελπίζει ότι η νέα VF-24 θα μπορέσει να βοηθήσει στην ανατροπή της τύχης μετά από έναν χειμώνα αλλαγών. 

Ο Γκίντερ Στάινερ έχει αντικατασταθεί ως επικεφαλής της Haas από τον Αγιάο Κομάτσου, αν και το δίδυμο των οδηγών Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ προσφέρει σταθερότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Haas ξεκινά τη νέα σεζόν με δύσκολο τρόπο, καθώς το μονοθέσιο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας.

Ο Κομάτσου δήλωσε: «Στο Μπαχρέιν, εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα είμαστε προς το πίσω μέρος του grid, αν όχι τελευταίοι. Ο λόγος που το μονοθέσιό μας δεν θα είναι αρκετά γρήγορο στο Μπαχρέιν δεν οφείλεται στην ποιότητα των ανθρώπων που έχουμε, αλλά στο γεγονός ότι ξεκινήσαμε αργά και μετά σταματήσαμε για δύο μήνες για να κάνουμε την αναβάθμιση του Austin» στο περυσινό μονοθέσιο. 

«Ήταν μια μεγάλη πρόκληση και καθυστέρησε την εξέλιξή μας στη VF-24, αλλά αν δεν το είχαμε κάνει και μετά είχαμε μια τεράστια έκπληξη στις δοκιμές πριν από τη σεζόν, θα μας είχε βλάψει πάρα πολύ. 

Ήταν μια δύσκολη ισορροπία, και πραγματοποιώντας το πακέτο αναβαθμίσεων Austin σημαίνει ότι το μονοθέσιο παρουσίασης της VF-24 μπορεί να μην είναι τόσο προηγμένο όσο θα μπορούσε να είναι, αλλά την ίδια στιγμή, έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτό που κατεβάζουμε στην πίστα τώρα», κατέληξε ο Ιάπωνας. 

Θυμίζουμε πως η Haas έχει επιβεβαιώσει πως θα πραγματοποιήσει τα πρώτα της χιλιόμετρα στην πίστα του Σίλβερστον στις 11 Φεβρουαρίου για το καθιερωμένο shakedown. 

Tags: