Τρελάθηκαν οι αγορές: Πόσα δισεκατομμύρια αυξήθηκε η αξία της Ferrari μετά την υπογραφή Χάμιλτον

Λιούις Χάμιλτον

i

© PrtScr

Τρελάθηκαν οι αγορές: Πόσα δισεκατομμύρια αυξήθηκε η αξία της Ferrari μετά την υπογραφή Χάμιλτον

Στέλιος Βαρδάκης • 13:03 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 02.02.2024

Μετά την μεταγραφή του Χάμιλτον από τη Mercedes στη Ferrari στον Κόσμο της Formula 1, ο αντίκτυπος της χρηματιστηριακής αξίας της ιταλικής εταιρείας ήταν τεράστιος καθώς η μετοχή της εκτοξεύτηκε τόσο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όσο και σε εκείνο του Μιλάνου.

Σαν «βόμβα» έσκασε η συμφωνία της Ferrari με τον Λιούις Χάμιλτον στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρόκειται ίσως για την ιστορικότερη μετακίνηση που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της Formula 1. Ο Βρετανός οδηγός θα αποχωρήσει από τη Μercedes έπειτα από 11 χρόνια και 6 τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους (έχει άλλον ένα με τη McLaren).

Ο 39χρονος, υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι νέο διετές συμβόλαιο για τις σεζόν 2024 και 2025 με τη Mercedes. Ωστόσο, υπήρχε ρήτρα σύμφωνα με την οποία, ο Χάμιλτον μπορούσε να διακόψει το συμβόλαιο μετά από ένα χρόνο, την οποία και ενεργοποίησε.

Η εκτόξευση της χρηματιστηριακής αξίας της Ferrari μέσα σε λίγες μόνο ώρες

Η συνεργασία του Βρετανού πιλότου με τη Ferrari μπορεί να ξεκινήσει από το 2025 ωστόσο, οι συνέπειες του deal γίνονται εμφανείς από τώρα. Συγκεκριμένα, πριν καν υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις οι μετοχές του ιταλικού «κολοσσού» αυξήθηκε κατά +9,21% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπου η μετοχή της Scuderia αυξήθηκε από τα 346,78 δολάρια, στα 389,5 δολάρια (+13%). Όλα αυτά σημαίνουν ραγδαία αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας, η οποία από 62,4 δισεκατομμύρια έφτασε δολάρια στα 69,12 μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Αύξηση 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων(!). 

Η συνολική αύξηση της μετοχής υπολογίζεται περίπου στο 10%. Πρόκειται για αριθμούς ρεκόρ για την εταιρεία, από τότε που μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.