Στη Σουζούκα μέχρι το 2029 το GP Ιαπωνίας

Πίστα της Σουζούκα

i

©Red Bull

Στη Σουζούκα μέχρι το 2029 το GP Ιαπωνίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:34 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:36 - 02.02.2024

Το γκραν πρι της Ιαπωνίας θα συνεχίζει να διεξάγεται στην πίστα της Σουζούκα, η οποία ανήκει στη Honda, έως και το 2029, όπως σχετικά ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η Formula 1 ανακοίνωσε την πενταετή επέκτασή της με το Ιαπωνικό γκραν πρι που θα δει την Σουζούκα να παραμένει στο καλεντάρι του πρωταθλήματος μέχρι το 2029. 

Η πίστα 18 γωνιών υψηλής ταχύτητας είναι η αγαπημένη τόσο των οδηγών όσο και των θαυμαστών, με τις εμβληματικές στροφές «S» και το 130R να αποτελούν τα κυριότερα σημεία σε μια από τις πιο διάσημες πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Η Σουζούκα έχει φιλοξενήσει πολλές αξέχαστες στιγμές στη Formula 1, με 12 πρωταθλήματα οδηγών να έχουν ολοκληρωθεί εκεί, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου το 2022 όταν ο Μαξ Φερστάπεν σφράγισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του. 

Το 2024, το Ιαπωνικό GP θα μετακινηθεί σε νέα θέση τον Απρίλιο - μεταξύ αγώνων στην Αυστραλία και την Κίνα - ως μέρος των προσπαθειών της F1 να εξορθολογίσει το πρόγραμμά της, δημιουργώντας μια πιο αποτελεσματική ροή γκραν πρι και μειώνοντας την απόσταση που διανύουν τα εμπορεύματα σε όλο τον κόσμο ως μέρος του ταξιδιού της. 

©Red Bull

Το περσινό γκραν πρι της Ιαπωνίας παρακολούθησαν 222.000 παθιασμένοι θαυμαστές σε όλο το αγωνιστικό τριήμερο του αγώνα, από 200.000 το 2022. Επίσης, περισσότερα από 20.000 άτομα παρακολούθησαν το πρώτο φεστιβάλ φιλάθλων της F1 στο κέντρο του Τόκιο, με εμφανίσεις από οδηγούς όπως οι Μαξ Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρες, Εστεμπάν Οκόν και ο τοπικός ήρωας, Γιούκι Τσουνόντα.

Ο πρόεδρος και CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, δήλωσε: «Η Σουζούκα είναι μια ξεχωριστή πίστα και μέρος της βάσης του αθλήματος, για αυτό και χαίρομαι που η F1 θα συνεχίσει να αγωνίζεται εκεί τουλάχιστον μέχρι το 2029. 

Καθώς ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε στην Ιαπωνία νωρίτερα από το συνηθισμένο αυτή τη σεζόν, θα ήθελα να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στους διοργανωτές και την ομάδα της Honda MobilityLand για την υποστήριξη της προσπάθειάς μας στον εξορθολογισμό του προγράμματος αγώνων, καθώς προσπαθούμε να κάνουμε το άθλημα πιο βιώσιμο».

Tags: