Παρουσιάστηκε η Williams του 2024 (vid & pics)

Λόγκαν Σάρτζεντ

i

©Williams

Παρουσιάστηκε η Williams του 2024 (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:10 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:01 - 06.02.2024

Η Williams αποκάλυψε το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2024.

Η Williams παρουσίασε την ανανεωμένη εμφάνιση για το αγωνιστικό της μονοθέσιο του 2024. 

Η βρετανική ομάδα έχει κολλήσει σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο χρωματικό συνδυασμό για τη νέα χρονιά που κοσμούσε την περσινή FW45, με διάφορες αποχρώσεις του σκούρου και του μπλε που συμπληρώνονται από γυμνές ίνες άνθρακα στο κάτω μισό του αυτοκινήτου. 

Οι οδηγοί της ομάδας θα είναι και φέτος οι Άλεξ Άλμπον και Λόγκαν Σάρτζεντ, ενώ επικεφαλής της παραμένει ο Τζέιμς Βόουλς. Ο Ταϊλανδός τερμάτισε 13ος στο πρωτάθλημα οδηγών πέρυσι με 27 βαθμούς μετά από μια καλή σεζόν, αντίθετα από τον Αμερικανό, ο οποίος είχε μαζέψει μόλις έναν βαθμό. 

Έχει επίσης προσθέσει μια κόκκινη και άσπρη λωρίδα γύρω από το ρύγχος και τα πλαϊνά, κάτι που η ομάδα αναφέρει ότι είναι ως ένδειξη ταυτότητας στη βρετανική της καταγωγή και στη γενεαλογία των ιστορικών αυτοκινήτων της, συμπεριλαμβανομένου της FW10 του 1985 που οδηγούσε ο Νάιτζελ Μάνσελ και η FW19 του 1997 με το οποίο ο Ζακ Βιλνέβ κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα.  

©Williams

Μαζί με τους υφιστάμενους συνεργάτες του, ο ιαπωνικός κατασκευαστικός γίγαντας Komatsu εντάχθηκε στην ομάδα για το 2024, εμφανίζοντας στα πλάγια του ανανεωμένου χρώματός του μετά την υπογραφή πολυετούς συμφωνίας. 

Η Williams αποκάλυψε το χρωματικό της σχέδιο για το 2024 σε μια εκδήλωση παρουσίασης στη Νέα Υόρκη, που πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό κατάστημα της Fifth Avenue της συνεργαζόμενης Puma.

©Williams

«Όλοι στο Grove HQ πιέζουν σαν μία γροθιά για να δημιουργήσουν την νέα ιστορία αυτής της εμβληματικής ομάδας. Από τότε που μπήκα στη Williams Racing πριν από ένα χρόνο, έχω δει αυτή την ομάδα να ενώνεται για να ξεπεράσει μια σειρά από προκλήσεις. Έχουμε επίσης δείξει στον κόσμο ότι χτίζουμε τα θεμέλια για να προχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βόουλς.

Η νέα FW46 θα παρουσιαστεί στις επίσημες δοκιμές στο Μπαχρέιν που είναι προγραμματισμένες για τις 21 Φεβρουαρίου.