Την Παρασκευή (9/2) η ακρόαση του Χόρνερ για το μέλλον του στη Red Bull

Κρίστιαν Χόρνερ

i

©Red Bull Content Pool

Την Παρασκευή (9/2) η ακρόαση του Χόρνερ για το μέλλον του στη Red Bull

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:00 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:32 - 06.02.2024

O Κρίστιαν Χόρνερ αναμένεται την Παρασκευή (9/2) να καταθέσει για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για την απρεπή συμπεριφορά προς εργαζόμενη στην αυστριακή ομάδα και είναι πολύ πιθανό να του στερήσουν τη θέση του στους «ταύρους».

Ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, θα δώσει την Παρασκευή (9/2) εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας που έχει αρχίσει εντός της εταιρείας, μετά την κατηγορία για απρεπή συμπεριφορά προς εργαζόμενη στην αυστριακή ομάδα. 

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες ο 50χρονος Βρετανός δέχεται έντονες πιέσεις να παραιτηθεί από τη θέση του στη Red Bull μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την περίπτωσή του.

Εκπρόσωπος της Red Bull ανέφερε σχετικά: «Αφού ενημερώθηκε για ορισμένες πρόσφατες καταγγελίες, η εταιρεία ξεκίνησε μια ανεξάρτητη έρευνα. Αυτή η διαδικασία, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη, διεξάγεται από έναν εξωτερικό ειδικό δικηγόρο. Η εταιρεία λαμβάνει αυτά τα θέματα εξαιρετικά σοβαρά , και η έρευνα θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή».

Ο Χόρνερ, ο οποίος είναι παντρεμένος με την πρώην τραγουδίστρια των Spice Girls, Τζέρι Χάλιγουελ, φέρεται να δήλωσε στην ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf» ότι αρνείται πλήρως τους ισχυρισμούς προς το πρόσωπό του.

Ο Βρετανός είναι ο μακροβιότερος επικεφαλής ομάδας στη Formula 1, καθώς βρίσκεται στο ρόλο αυτό από το 2005, όπου εκείνη τη χρονιά είχε κάνει ντεμπούτο στο σπορ η Red Bull. 

Όλα αυτά συμβαίνουν την περίοδο που παρουσιάζονται τα μονοθέσια των δύο ομάδων και λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές και οι αγώνες του φετινού πρωταθλήματος που εκκινεί στο τέλος τρέχοντος μηνός, με τον αγώνα του Μπαχρέιν.