Ο Χόρνερ δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί

Κρίστιαν Χόρνερ

i

©Red Bull Content Pool

Ο Χόρνερ δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:00 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:10 - 06.02.2024

Η διοίκηση της Red Bull συμβούλευσε τον επικεφαλής της RBR Κρίστιαν Χόρνερ να παραιτηθεί από τη θέση του για την υπόθεση της απρεπούς συμπεριφοράς κατά μέλους της ομάδας.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ φέρεται να δέχεται πιέσεις για να παραιτηθεί από τη θέση του, προκειμένου να διευκολύνει την πρωταθλήτρια ομάδα στους κατασκευαστές της Formula 1, Red Bull. 

Ο 50χρονος Βρετανός κατηγορείται για απρεπή συμπεριφορά προς εργαζόμενη στην αυστριακή ομάδα, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα (5/02) η ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf».

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «The Daily Mail», ο Χόρνερ έγινε έξαλλος με τις κατηγορίες, λέγοντας πως είναι παρανοϊκές, ενώ η «The Telegraph» τονίζει πως η κίνηση της Red Bull για τη διερεύνηση της υπόθεσης είναι προάγγελος σημαντικών εξελίξεων. 

Σίγουρα πρόκειται για μία είδηση την οποία η αυστριακή ομάδα δεν περίμενε και σίγουρα δεν καλωσορίζει λίγο πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν της Formula 1.

Ο Βρετανός είναι ο πιο μακροχρόνιος επικεφαλής ομάδας της F1, καθώς βρίσκεται στο «τιμόνι» της RBR από την ίδρυση της ομάδας, το 2005. Ο ίδιος μάλιστα είναι παντρεμένος με με την πρώην τραγουδίστρια των Spice Girls, Τζέρι Χάλιγουελ, έχοντας αποκτήσει και ένα παιδί.

Οι κατηγορίες έρχονται μετά από την πιο επιτυχημένη σεζόν της ιστορίας της Red Bull, που κέρδισε 21 από τις 22 νίκες του 2023 και φυσικά το δεύτερο διαδοχικό τίτλο κατασκευαστών και τρίτο διαδοχικό οδηγών.