Η Επιτροπή της F1 προχώρησε σε αλλαγές στους Αγώνες Σπριντ

Γκραν πρι Βραζιλίας 2023

i

©Red Bull

Η Επιτροπή της F1 προχώρησε σε αλλαγές στους Αγώνες Σπριντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:00 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:44 - 06.02.2024

Η Formula 1 ανακοίνωσε τη μορφή που θα έχουν τα αγωνιστικά τριήμερα με Σπριντ φέτος. Ποιες είναι οι αλλαγές που ετοιμάζονται.

Τα σαββατοκύριακα των Αγώνων Σπριντ πρόκειται να υποστούν μια ακόμη αναδιάρθρωση κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, μετά από συνάντηση της Επιτροπής της F1.

Η νέα δομή των τριημέρων με Αγώνα Σπριντ θα είναι η εξής: τις Παρασκευές θα διεξάγεται μία περίοδος ελεύθερων δοκιμών και το Sprint Shootout, ενώ το Σάββατο θα διεξάγεται το πρωί ο μικρός αγώνας Σπριντ και το απόγευμα οι δοκιμές κατάταξης του κυρίως GP της Κυριακής.

Το Sprint Shootout εισήχθη την περασμένη σεζόν για να προσθέσει περισσότερο ενδιαφέρον στα αγωνιστικά τριήμερα αντί αυτού που θεωρήθηκε άσκοπη δεύτερη δοκιμή υπό συνθήκες parc fermé.

Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής F1 αναφέρει: «Μετά από προηγούμενη υποστήριξη από την Επιτροπή F1 για αναμόρφωση του τριημέρου των Σπριντ αγώνων, υπήρξε συμφωνία για αναδιάταξη των περιόδων κατά τη διάρκεια του 3ημέρου, με Free Practice 1 και Sprint Shootout να πραγματοποιούνται την Παρασκευή, το Σπριντ και οι κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο και το γκραν πρι την Κυριακή. Οι ρυθμιστικές βελτιώσεις για αυτές τις αλλαγές θα παρουσιαστούν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (WMSC) στις 28 Φεβρουαρίου».

Θυμίζουμε ότι τα έξι φετινά τριήμερα που θα έχουμε φέτος Αγώνες Σπριντ είναι της Κίνας, του Μαϊάμι, της Αυστρίας, του Τέξας, της Βραζιλίας και του Κατάρ.

Tags:
var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }