Στο Σίλβερστοουν μέχρι το 2034 το γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Στο Σίλβερστοουν μέχρι το 2034 το γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:04 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:05 - 09.02.2024

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι το βρετανικό γκραν πρι θα παραμείνει στο αγωνιστικό πρόγραμμά της έως το 2034.

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι το βρετανικό γκραν πρι θα παραμείνει στο καλεντάρι του πρωταθλήματος έως το 2034, ύστερα από την δεκαετή επέκταση της σχετικής συμφωνίας με το Σίλβερστοουν και τη Βρετανική Λέσχη Οδηγών Αγώνων (BRDC).

Με τη νέα δεκαετή παράταση, η πίστα της Μεγάλης Βρετανίας θα εισέλθει στην ένατη δεκαετία της συνεργασίας του με την F1. Το Σίλβερστοουν ήταν το σιρκουί που φιλοξένησε τον πρώτο επίσημο αγώνα στην ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος, πίσω στο μακρινό 1950. 

Θυμίζουμε πως το GP της Βρετανίας του 2024 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 5-7 Ιουλίου, ενώ ο περυσινός αγώνας προσέλκυσε τον αριθμό ρεκόρ των 480.000 θεατών στη διάρκεια του τριημέρου.

Ο CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, δήλωσε για το νέο συμβόλαιο με την πίστα του Σίλβερστοουν: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω πως το Σίλβερστον μέσω της νέας μας συμφωνίας θα βρίσκεται στο πρόγραμμα για τα επόμενα 10 χρόνια. 

Πρόκειται για μια εμβληματική διαδρομή που έχει μεγάλη ιστορία στο σπορ και πλησιάζει την ένατη δεκαετία που θα φιλοξενεί Grand Prix. Θέλω να ευχαριστήσω τον Στούαρτ Πρίνγκλ (CEO του Σίλβερστοουν) και όλη την ομάδα του Σίλβερστοουν για τη δουλειά τους και την αποφασιστικότητα τους να ανεβάσουν επίπεδο το Grand Prix Μ. Βρετανίας».

Tags: