Μάνσελ: «Γέρος ο Χάμιλτον; Εγώ έγινα πρωταθλητής στα 39 μου»

Νάιτζελ Μάνσελ και Λιούις Χάμιλτον

i

©Photo by Hoch Zwei/Corbis via Getty Images

Μάνσελ: «Γέρος ο Χάμιλτον; Εγώ έγινα πρωταθλητής στα 39 μου»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:51 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:53 - 09.02.2024

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Νάιτζελ Μάνσελ σχολίασε τη μεταγραφή του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari τονίζοντας πως η ηλικία δεν είναι εμπόδιο για να γίνει πρωταθλητής με τη Scuderia.

Ο Νάιτζελ Μάνσελ υπερασπίστηκε τον Λιούις Χάμιλτον για την απόφασή του να αφήσει τη Mercedes για να πάει στη Ferrari το 2025. 

Η μετακίνηση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή να πάει στην ιταλική ομάδα προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια σκηνή αλλά και στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Ένας από αυτούς ήταν και ο Νάιτζελ Μάνσελ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1992 με τη Williams σχολίασε στο BBC τη μεταγραφή-βόμβα του Χάμιλτον να ενταχθεί στη Scuderia για το 2025, τονίζοντας πως η ηλικία δεν είναι εμπόδιο για να γίνει πρωταθλητής με την ομάδα του Μαρανέλο. 

Θυμίζουμε πως ο Βρετανός υπήρξε οδηγός της Ferrari τη διετία 1989-’90, όπως έπεσε πάνω στα «πέτρινα χρόνια» της Scuderia, υπό τη διοίκηση του Τσέζαρε Φιόριο, και δεν είχε ποτέ ένα αρκετά ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Συγκεκριμένα ο Μάνσελ κατάφερε να πάρει 3 νίκες και 3 πολ ποζίσιονς όσον καιρό ήταν στην ομάδα. 

«Ο κόσμος λέει πως ο Λιούις είναι γέρος. Στα 39; Εγώ κέρδισα πρωτάθλημα στη Formula 1 στα 39 μου και θα μπορούσα να συνεχίσω. Αν ο Χάμιλτον έχει κίνητρο, τότε μπορεί να συνεχίσει για κάποια ή πολλά χρόνια ακόμη στη Formula 1. 

Αυτό είναι φανταστικό πιστεύω. Πιστεύω πως ο Λιούις θα συνεχίσει και θα τελειώσει την καριέρα του στη Ferrari. Είναι ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα για εκείνον φαντάζομαι. Το να οδηγήσεις για τη Ferrari είναι το παν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάνσελ.