Η Mercedes αποκάλυψε την W15 που θα οδηγήσει για τελευταία φορά ο Χάμιλτον (vid & pics)

Νέο μονοθέσιο Mercedes για 2024

i

©Mercedes

Η Mercedes αποκάλυψε την W15 που θα οδηγήσει για τελευταία φορά ο Χάμιλτον (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:44 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:46 - 14.02.2024

Η Mercedes έκανε την αποκάλυψη του τελευταίου της μονοθεσίου που θα οδηγεί ο Λιούις Χάμιλτον, της νέας W15.

Η Mercedes αποκάλυψε το μονοθέσιο που ελπίζει ότι θα την επαναφέρει στις νίκες την επερχόμενη σεζόν της Formula 1 κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της στο Σίλβερστον. 

Τα «ασημί βέλη» έχουν χάσει το μονοπώλιό του επί του αθλήματος τις δύο τελευταίες σεζόν από την αρχή των νέων τεχνικών κανονισμών, με τα μονοθέσια W13 και W14 να παρουσιάζουν χαμηλότερη απόδοση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της Red Bull. 

Σε αυτό το διάστημα, μόνο μία νίκη σημειώθηκε, παρά τις αλλαγές που έγιναν στο μονοθέσιο την περασμένη σεζόν που καταργήθηκε η ριζοσπαστική φιλοσοφία zeropod στο GP του Μονακό. 

Το χρώμα της νέας Mecedes είναι σε μεγάλο βαθμό μαύρο, όπως χρησιμοποιεί συχνά η ομάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά διαθέτει επίσης ένα ασημί μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου. Επιπλέον το μπλε της Petronas και το κόκκινο της Ineos ολοκληρώνουν το «ψηφιδωτό». 

©Mercedes

Οδηγοί της θα είναι και φέτος οι Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ, με τον πρώτο να αποχωρεί το 2025 από τα «ασημί βέλη» για λογαριασμό της Scuderia Ferrari. To 2023, η Mercedes τερμάτισε στη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 409 βαθμούς.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ είπε ότι η Mercedes: «έχει να ανέβει ένα βουνό” για να διεκδικεί και πάλι τις νίκες στη F1: “Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση, και φυσικά περίεργος να δω πώς θα αποδώσει το αυτοκίνητο στην πίστα. 

©Mercedes

Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πρώτη ένδειξη για το αν έχουμε λύσει ορισμένα από τα έμφυτα προβλήματα που είχε το αυτοκίνητο πέρσι. Έχουμε ένα βουνό να ανέβουμε για να επιστρέψουμε στην κορυφή, αλλά είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό», τόνισε ο Αυστριακός.

Η F1 είναι μια διαρκής αναμέτρηση με τις άλλες ομάδες. Μπορεί να έχεις ένα σπουδαίο αυτοκίνητο, αλλά αν κάνεις κύκλους στην πίστα μόνος σου δεν θα μάθεις ποτέ αν είναι το καλύτερο. 

Είχαμε μια σκληρή μάχη πέρσι με τη Ferrari και τη McLaren, ενίοτε και με την Aston Martin, αλλά σε μια μεγάλη απόσταση από τη Red Bull. Ελπίζω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί στο ξεκίνημα της χρονιάς και ένα βήμα πιο κοντά στη Red Bull», κατέληξε ο Βολφ.