«Δεν το είχα πει σε κανέναν, ούτε στην οικογένεια μου», ο Λιούις Χάμιλτον για τα παρασκήνια της υπογραφής του με τη Ferrari (vid)

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

«Δεν το είχα πει σε κανέναν, ούτε στην οικογένεια μου», ο Λιούις Χάμιλτον για τα παρασκήνια της υπογραφής του με τη Ferrari (vid)

Κώστας Τόπας 13:17 - 27.02.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θα οδηγεί για τη Ferrari από τη σεζόν 2025, εξήγησε ότι ενημέρωσε τους γονείς του μόνο «την ημέρα της ανακοίνωσης» και πήρε την απόφασή του πολύ γρήγορα.

Μετά τον σεισμό, ώρα για εξηγήσεις. Σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τη Ferrari το 2025, ο Λιούις Χάμιλτον έδωσε μια παρασκηνιακή περιγραφή της απόφασής του σε podcast για το BBC. Εξηγεί συγκεκριμένα ότι έκανε την επιλογή του μόνος του και αρκετά γρήγορα.

«Δεν ήξερα πραγματικά τι μου επιφύλασσε το μέλλον ή πόσο καιρό θα έτρεχα»

«Έγινε πολύ γρήγορα», ανέφερε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. «Γνωρίζω τον Φρεντ εδώ και πολύ καιρό. Για μένα, ήμουν ενθουσιασμένος για τη νέα χρονιά, αλλά δεν ήξερα πραγματικά τι μου επιφύλασσε το μέλλον ή πόσο καιρό θα έτρεχα. Ένιωσα πολύ κίνητρο και ενθουσιασμένος να συνεχίσω να τρέχω. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε και είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να σκεφτώ για μια στιγμή. Δεν είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ, έπρεπε να ακολουθήσω το ένστικτό μου και αποφάσισα να αδράξω την ευκαιρία».

Ο Χάμιλτον συνεχίζει επιβεβαιώνοντας ότι πήρε την απόφασή του χωρίς να συμβουλευτεί τα αγαπημένα του πρόσωπα. «Δεν μίλησα σε κανέναν για αυτό», λέει, παρόλο που επέκτεινε το συμβόλαιό του με τη γερμανική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. «Είπα στους γονείς μου μόνο την ημέρα της ανακοίνωσης. Κανείς δεν ήξερε. Ήθελα πολύ να το κάνω για μένα. Και τελικά έπρεπε να καταλάβω τι θα ήταν καλύτερο για μένα».

«Νιώθεις σαν να είσαι μέλος της οικογένειας»

Στο μήνυμά του που αναρτήθηκε στα κοινωνικά του δίκτυα, ο Βρετανός οδηγός είπε ότι ήταν επικεντρωμένος στην τελευταία του σεζόν με τη Mercedes, η οποία ξεκινά αυτή την εβδομάδα στο Μπαχρέιν.

Χάμιλτον για τη μεταγραφή του στη Ferrari: «Εγώ γράφω τη δική μου ιστορία, δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι δέος για τη Scuderia»
FORMULA 1

18:01 - 24.02.2024

Χάμιλτον για τη μεταγραφή του στη Ferrari: «Εγώ γράφω τη δική μου ιστορία, δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι δέος για τη Scuderia»

Στο περιθώριο των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν, ο Λιούις Χάμιλτον εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της μεγάλης του μεταγραφής στη Scuderia.

«Προς το παρόν, δεν σκέφτομαι το 2025», έγραψε. «Είμαι συγκεντρωμένος στην επερχόμενη σεζόν και επιστρέφω σε καλό δρόμο με τη Mercedes. Έχω περισσότερο κίνητρο από ποτέ, είμαι πιο fit και συγκεντρωμένος από ποτέ και θέλω να βοηθήσω τη Mercedes να κερδίσει για άλλη μια φορά».