Φερστάπεν: «Δεν περίμενα να πάρω την πολ, είμαι ικανοποιημένος με τη συμπεριφορά του μονοθεσίου»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Φερστάπεν: «Δεν περίμενα να πάρω την πολ, είμαι ικανοποιημένος με τη συμπεριφορά του μονοθεσίου»

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:39 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:40 - 01.03.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν δήλωσε πως, παρά τη χαρά του που τα κατάφερε, δεν περίμενε να πάρει την πολ ποζίσιον.

Ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull συνεχίζουν από εκεί που... σταμάτησαν το 2023, καθώς πανηγύρισαν την πρώτη πολ ποζίσιον της νέας σεζόν στη Formula 1.

Ο Ολλανδός σημείωσε το 1:29.179 και στο αυριανό (2/3) γκραν πρι του Μπαχρέιν θα εκκινήσει από την πρώτη θέση, με το οποίο θα «ανοίξει η αυλαία» του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2024.

Μετά την κατάκτηση 33ης πολ της καριέρας του, ο Φερστάπεν δήλωσε πως, παρά τη χαρά του που τα κατάφερε, δεν περίμενε να τερματίσει στην κορυφή των χρόνων.

Για την κατάκτηση της πολ: «Ήταν διασκεδαστική η περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών. Η πίστα είχε αρκετή πρόσφυση όμως ήταν δύσκολο χθες και σήμερα να κάνεις έναν ολόσωστο γύρο. Όσο περνούσε η ώρα στις κατατακτήριες οι χρόνοι έπεφταν λόγω της βελτίωσης της πρόσφυσης στην πίστα, όμως ήταν πιο δύσκολο να κάνεις έναν τέλειο γύρο στο Q3.

Είμαι βέβαια πολύ χαρούμενος που πήρα την pole. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν και τόσο αναμενόμενο. Όμως ευτυχώς για εμάς η απόδοση του μονοθεσίου ήταν βελτιωμένη στις κατατακτήριες και έμεινα ικανοποιημένος με τη συνολική του συμπεριφορά».

Για το τι άλλαξε για τη Red Bull από χθες μέχρι σήμερα: «Χρειάστηκε να κάνουμε ορισμένες μικρο-ρυθμίσεις στο μονοθέσιο προκειμένου να βρούμε την τέλεια ισορροπία. Με το δυνατό άνεμο πάντως κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό σήμερα.

Κινηθήκαμε όμως προς τη σωστή κατεύθυνση σήμερα και πιέσαμε ώστε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά στις κατατακτήριες δοκιμές. Νομίζω ότι και στον αγώνα οι διαφορές θα είναι μικρές. Δείχνουμε να έχουμε καλό ρυθμό στον αγώνα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαι πεπεισμένος ότι θα κάνουμε καλό αγώνα».