Λεκλέρ: «Η πολ ποζίσιον ήταν εκεί για τη Ferrari, είμαι αισιόδοξος ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά»

Σαρλ Λεκλέρ και Τζορτζ Ράσελ

i

©Scuderia Ferrari

Λεκλέρ: «Η πολ ποζίσιον ήταν εκεί για τη Ferrari, είμαι αισιόδοξος ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:23 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:23 - 01.03.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ πιστεύει ότι η Ferrari είχε την ταχύτητα για να διεκδικήσει την πολ ποζίσιον από τον Μαξ Φερστάπεν στο γκραν πρι του Μπαχρέιν.

Ο Μαξ Φερστάπεν θα ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του από την πρώτη θέση στο grid στο GP του Μπαχρέιν, αφού ο τελευταίος γύρος του επισκίασε την «απειλή» του Σαρλ Λεκλέρ κατά 0,228 δευτερόλεπτα.

Ο οδηγός της Ferrari έχασε αρκετό χρόνο στον τελευταίο τομέα της πίστας. Ο Μονεγάσκος το αποδίδει αυτό στο γεγονός ότι η Scuderia «έχασε τον ρυθμό» με τη στρατηγική ελαστικών της, ενώ αναφέρθηκε και στις ελπίδες του για τον αυριανό αγώνα (2/3).

«Στο Q2 νομίζω ότι κάναμε 1:29.1, που λίγο-πολύ ήταν ο χρόνος που έκανε ο Μαξ στο Q3, οπότε η πολ ποζίσιον ήταν εκεί για το αυτοκίνητο», ανέφερε αρχικά ο Λεκλέρ. «Νομίζω ότι χάσαμε λίγο από το ρυθμό μας με αυτό το σετ χρησιμοποιημένης μαλακής γόμας στο Q3. Πρέπει να προσαρμοστείς ξανά στα νέα ελαστικά, αλλά γενικώς ήταν θετικές κατατακτήριες για εμάς.

Είμαι λίγο απογοητευμένος. Κάναμε καλές κατατακτήριες. Όλο το τριήμερο ήταν λίγο δύσκολο μέχρι τώρα, δοκιμάσαμε πολλά διαφορετικά πράγματα στις τρεις ελεύθερες δοκιμές, αλλά μετά βρήκα τις ιδανικές στις κατατακτήριες. Δυστυχώς βάλαμε στην αρχή δύο σετ φρέσκιας μαλακής γόμας, και αυτό μας επηρέασε λίγο στο Q3. Αλλά γενικώς ξεκινήσαμε αρκετά καλά τη χρονιά».

Για το αυριανό GP, που διεξάγεται Σάββατο (στις 17:00) λόγω της έναρξης του ραμαζανίου σε λίγες μέρες, ο Λεκλέρ σχολίασε: «Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Είμαι αισιόδοξος ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά, αλλά πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αύριο πόσο μεγάλο είναι.

Πιστεύουμε ειλικρινά ότι η Red Bull είναι αρκετά μπροστά στον αγώνα. Θα δούμε. Αλλά αν υπάρχει ευκαιρία, όπως πάντα, θα την κυνηγήσω και θα δούμε τι θα γίνει αύριο», κατέληξε ο Μονεγάσκος.