Η καλύτερη φετινή επίδοση του Ρικιάρντο και η απάντηση στους επικριτές του

Ντάνιελ Ρικιάρντο

i

©Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images

Η καλύτερη φετινή επίδοση του Ρικιάρντο και η απάντηση στους επικριτές του

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:00 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 18.05.2024

Χαρούμενος με το αποτέλεσμα που πήρε στον Αγώνα Σπριντ της Formula 1 στο Μαϊάμι ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της RB.

Χωρίς καμία αμφιβολία ο οδηγός που ξεχώρισε στον Αγώνα Σπριντ του γκραν πρι του Μαϊάμι ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της RB.

Ο Αυστραλός πιλότος τερμάτισε στην 4η θέση του Σπριντ, δίνοντας έτσι το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ίδιο αλλά και για την RB για το 2024. Ο Ρικιάρντο διαχειρίστηκε εντυπωσιακά την ενέργεια της μπαταρίας του, δεν έφθειρε πολύ τα ελαστικά του και χρησιμοποίησε την υψηλή τελική της RB για να πάρει την 4η θέση, μπροστά από τους Κάρλος Σάινθ κα Όσκαρ Πιάστρι.

«Κάθε μεγάλο αποτέλεσμα είναι πάντα απαραίτητο. Είναι ένα χαρούμενο συναίσθημα. Οι κατατακτήριες ήταν προφανώς υπέροχες αλλά καταφέραμε να υποστηρίξουμε αυτό το αποτέλεσμα κατά την διάρκεια του Αγώνα Σπριντ. Αυτό είναι ακόμα πιο ικανοποιητικό. Είναι πολύ ωραίο και καλό να κάνεις κάποιους ανθρώπους να σωπαίνουν». ανέφερε αρχικά ο Αυστραλός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο Ρικιάρντο πιστεύει πως η εισαγωγή του νέου πατώματος καθώς και η αλλαγή του σασί ήταν κρίσιμα για να βελτιωθεί η αγωνιστική του φόρμα.

«Νομίζω ότι υπάρχουν δύο μέρη. Αλλάξαμε σασί στην Κίνα και αμέσως ένιωσα κάτι. Ένιωσα περισσότερη εμπιστοσύνη σε αυτό που το μονοθέσιο μου έδινε. Δεν ήταν τόσο διαφορετικό αλλά απλά κάτι έλειπε σε σύγκριση με τον Γιούκι. Απλώς ένιωθα ότι δεν μπορούσα να κάνω αυτό που έκανε σε πολλές στροφές. Ήξερα ότι κάτι ήταν διαφορετικό. Σίγουρα κάτι είχε να κάνει με το σασί. Ίσως η ομάδα δεν το πιστεύει, αλλά εγώ το πιστεύω. Έπειτα είχαμε και μία αναβάθμιση στο πάτωμα εδώ και αυτί νομίζω μας βοήθησε στις υψηλές ταχύτητες», πρόσθεσε.