Η RB20 προβληματίζει ακόμα τον Φερστάπεν παρά την πρωτιά του στο Σπριντ του Μαϊάμι

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Η RB20 προβληματίζει ακόμα τον Φερστάπεν παρά την πρωτιά του στο Σπριντ του Μαϊάμι

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:27 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 18.05.2024

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαξ Φερστάπεν, μετά τη νίκη του στον Αγώνα Σπριντ του Μαϊάμι.

Ο Μαξ Φερστάπεν επικράτησε στο Σπριντ που διεξήχθη το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου (4/5) στο Μαϊάμι εν όψει του κυριακάτικου αγώνα της Formula 1, που είναι ο έκτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Ολλανδός της Red Bull πήρε τους οκτώ βαθμούς της πρώτης θέσης και άφησε πίσω του τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull. 

«H εκκίνηση μου δεν ήταν καλή, χρειάστηκε να τον στριμώξω λίγο. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά στην πρώτη στροφή. Με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας ηρέμησε λίγο η κατάσταση. Στη συνέχεια κατάφερα να αυξήσω σιγά-σιγά τη διαφορά, δεν ήταν ιδανικός ο αγώνας.

Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε. Τουλάχιστον με το νέο φορμάτ μπορούμε να κάνουμε ορισμένες ρυθμίσεις στο μονοθέσιο, ώστε να το βελτιώσουμε ενόψει των κατατακτηρίων και του αγώνα της Κυριακής. Η νίκη είναι καλή, είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Μας δίνει ορισμένους ακόμα βαθμούς», ανέφερε αρχικά ο Φερστάπεν για την εκκίνησή του στο Σπριντ.

Σχετικά με τη σύγκριση με το προηγούμενο Σπριντ στη Σαγκάη, ο Φερστάπεν δήλωσε: «Ο αγώνας Σπριντ στην Κίνα ήταν πολύ καλός, το μονοθέσιο είχε πολύ καλή αίσθηση. Εδώ τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα για μένα. Οπότε υπάρχουν περισσότερα σημεία που πρέπει να βελτιώσουμε».