Ο Φερστάπεν είναι καθησυχαστικός με την αποχώρηση του Νιούι

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Ο Φερστάπεν είναι καθησυχαστικός με την αποχώρηση του Νιούι

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:57 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 04:57 - 16.05.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με το μέλλον της Red Bull, μετά την αποχώρηση του θρυλικού σχεδιαστή της ομάδας, Άντριαν Νιούι.

«Σεισμό» στον κόσμο της Formula 1 έχει προκαλέσει η αποχώρηση του Άντριαν Νιούι από τη Red Bull, μετά από 19 χρόνια παρουσίας στους «ταύρους».

Ωστόσο, ο Μαξ Φέρσταπεν προσπαθεί να ηρεμήσει τα νερά, τονίζοντας πως η αποχώρηση του Βρετανού δεν είναι τόσο καταστροφική όσο μπορεί να φαίνεται.

«Αν και ο Άντριαν ήταν σημαντικός για την επιτυχία της Red Bull, ο ρόλος του έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν πραγματικά ακριβώς τι δουλειά έκανε στην ομάδα. Ο ρόλος του έχει εξελιχθεί, και η ομάδα έχει ενισχυθεί με την άφιξη πολύ καλών νέων μελών», ανέφερε αρχικά ο Ολλανδός πιλότος στο περιθώριο του GP του Μαϊάμι.

Στη συνέχεια ο Φέρσταπεν εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στους υπόλοιπους μηχανικούς της ομάδας, λέγοντας: «Αν και θα προτιμούσα να μείνει, εμπιστεύομαι την υπόλοιπη τεχνική ομάδα. Είναι πολύ δυνατή και τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει την ανταγωνιστικότητά τους».

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναγνωρίζει το δικαίωμα του Νιούι να ακολουθήσει τη δική του πορεία, τονίζοντας: «Δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν. Αν κάποιος θέλει να φύγει, πρέπει να το κάνει. Το έγραψα αυτό και στον Νιούι. Στο τέλος, η F1 είναι ένας ανταγωνιστικός κόσμος, και κάθε ένας σκέφτεται για τον εαυτό του».

Παρόλο που η αποχώρηση του Νιούι αφήνει κενό στην ομάδα, ο Φέρσταπεν εκφράζει αισιοδοξία για το μέλλον: «Ενώ θα ήθελα να μείνει, είμαι βέβαιος ότι η ομάδα μας θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική. Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν».