Τα «βαριά» συμβόλαια των πιλότων της Formula 1

Λιούις Χάμιλτον, Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ στο βάθρο του Όστιν

i

©Photo by Alessio Morgese/NurPhoto via Getty Images

Τα «βαριά» συμβόλαια των πιλότων της Formula 1

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:22 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 06:27 - 18.05.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος πιλότος της Formula 1, μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον. Αναλυτικά τα συμβόλαια των οδηγών.

Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον Μαξ Φερστάπεν να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας οδηγών με 110 βαθμούς και να οδεύει ολοταχώς για ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό που τελείωσε την περσινή σεζόν και έχει ήδη πάρει απόσταση ασφαλείας από τον ομόσταβλό του, Σέρχιο Πέρες, ο οποίος βρίσκεται στη 2η θέση με 85 πόντους.

Ο Λιούις Χάμιλτον βρίσκεται στην 9η θέση με μόλις 19 πόντους στο ενεργητικό του, με τον Βρετανό πιλότο να έχει μείνει από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Θυμίζουμε πως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Ferrari δίπλα στον Σαρλ Λεκλέρ.

Μπορεί ο Χάμιλτον να μην έχει ελπίδες να πάρει το φετινό πρωτάθλημα, όμως είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός της Formula 1, πίσω μόνο από τον Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός πιλότος έχει επιβραβευτεί από τη Red Bull για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με ένα «χρυσό» συμβόλαιο, ενώ από την άλλη ο Βρετανός της Mercedes αμείβεται με 46 εκατ. ευρώ ετησίως από τη γερμανική ομάδα.

Στην 3η θέση της σχετικής λίστας βρίσκουμε τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari, με τον Μονεγάσκο πιλότο να αμείβεται με 31 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Λάντο Νόρις με McLaren ακολουθεί στη 4η θέση, με τον Βρετανό πιλότο να αμείβεται με 18 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στην 5η θέση με συμβόλαια 16 εκατ. ευρώ είναι οι Τζορτζ Ράσελ (Mercedes) και Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), ενώ την δεκάδα συμπληρώνουν οι Σέρχιο Πέρες (Red Bull, 12 εκατ. ευρώ), Κάρλος Σάινθ (Ferrari, 11 εκατ. ευρώ), Βάλτερι Μπότας (Kick Sauber, 9.3 εκατ. ευρώ) και Ντάνιελ Ρικιάρντο (RB, 7 εκατ. ευρώ).

Αντίθετα αυτοί που παίρνουν τα λιγότερα είναι οι Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams και Γιούκι Τσουνόντα της RB, οι οποίοι αμφότεροι αμείβονται με 935 χιλιάδες ευρώ ετησίως.