Ο Φέτελ θα οδηγήσει τη MP4/8 του Σένα στην Ίμολα

Σεμπάστιαν Φέτελ

i

©Porsche

Ο Φέτελ θα οδηγήσει τη MP4/8 του Σένα στην Ίμολα

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:46 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 17.05.2024

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αναμένεται να οδηγήσει τη McLaren του Άιρτον Σένα από το 1993 στο γκραν πρι της Εμίλια Ρομάνια στην Ίμολα, ως φόρο τιμής στον Βραζιλιάνο θρύλο της Formula 1.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα επιστρέψει στην Formula 1 στο GP της Εμίλια Ρομάνια τον επόμενο μήνα, αφού ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα οδηγήσει την εμβληματική McLaren MP4/8 του Άιρτον Σένα.

Έτσι ο Γερμανός θα αποτίσει φόρο τιμής στον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος πέθανε πριν από 30 χρόνια, την ίδια μέρα στην Ίμολα, σε ένα δυστύχημα που άλλαξε για πάντα τη Formula 1.

Ο Στάινερ «οδηγεί» τη Haas στα δικαστήρια
FORMULA 1

18:54 - 02.05.2024

Ο Στάινερ «οδηγεί» τη Haas στα δικαστήρια

Ο πρώην επικεφαλής της Haas, Γκίντερ Στάινερ κατέθεσε μήνυση εναντίον της ομάδας, υποστηρίζοντας πως του οφείλει (η ομάδα) χρήματα από προμήθειες για το χρονικό διάστημα μεταξύ 2021 και 2023.

Ο Σένα οδήγησε τη McLaren MP4/8 το 1993, πριν ολοκληρώσει τη μετάβασή του στη Williams. Ο Φετέλ θα είναι παρών σε όλο το τριήμερο της Εμίλια-Ρομάνια που θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Μαΐου.

«Ο Άιρτον Σένα δεν ήταν μόνο ένας οδηγός που εκτιμούσα πολύ ως έναν από τους καλύτερους που πάτησαν πίστα ποτέ, αλλά και ένας άνθρωπος με μεγάλη συμπόνοια. Έχουν περάσει 30 χρόνια από το δυστύχημά του και θα ήθελα να τιμήσω τον Άιρτον. Θα βρίσκομαι στην Ίμολα για το γκραν πρι, οδηγώντας το μονοθέσιό του, τη McLaren MP4/8. Ελπίζω να σας δω την Κυριακή, 19 Μαΐου», δήλωσε σε βίντεο του ο Φέτελ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σένα κατέκτησε την τελευταία νίκη της καριέρας του με την MP4/8 στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Αδελαΐδα, ενώ ήταν το πρώτο μονοθέσιο της McLaren μετά την εποχή της Honda.

Ο Φέτελ, γνωστός για την ευαισθητοποίησή τους προς το περιβάλλον, έτρεξε με τα ιστορικά του μονοθέσια στο φεστιβάλ του Goodwood πέρυσι, χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμα μηδενικού αποτυπώματος σε άνθρακα, υπό το πανό «Race without a Trace». Προηγουμένως, έτρεξε με την FW14B και στη Μεγάλη Βρετανία.