Το «αντίο» του Βολφ στον Χάμιλτον: «Η συνεργασία μας έφτασε σε ένα φυσικό τέλος, θα είναι πάντα μέρος της ιστορίας μας»

Λιούις Χάμιλτον και Τότο Βολφ

i

©mercedes-benz.com

Το «αντίο» του Βολφ στον Χάμιλτον: «Η συνεργασία μας έφτασε σε ένα φυσικό τέλος, θα είναι πάντα μέρος της ιστορίας μας»

Πάνος Κορομηλάς 23:27 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 02.02.2024

Ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, μίλησε μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας του Λιούις Χάμιλτον με τη Ferrari, κάνοντας λόγο για ένα φυσικό τέλος στη συνεργασία τους.

Η «βόμβα» έσκασε και επίσημα στη Formula 1. Ο Λιούις Χάμιλτον ολοκληρώνει τη συνεργασία του με τη Mercedes και από το 2025 θα ενταχθεί στην ομάδα της Ferrari. Φινάλε σε μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία ανάμεσα στον Βρετανό οδηγό και τη γερμανική ομάδα, που είχε ως αποτέλεσμα έξι παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών και οκτώ πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Ο Τότο Βολφ, μετά την ανακοίνωση της Ferrari που έκανε επίσημο τον «γάμο» με τον Λιούις Χάμιλτον, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις κάνοντας λόγο για ένα φυσικό τέλος στη συνεργασία των δύο πλευρών:

«Από άποψη του διδύμου ομάδας-οδηγού, η σχέση μας έγινε η πιο επιτυχημένη που έχει δει το σπορ, κι αυτό είναι κάτι που μπορούμε στο μέλλον να θυμόμαστε με υπερηφάνεια. Ο Λιούις θα είναι πάντοτε ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της Mercedes στο motorsport. Παρόλα αυτά, γνωρίζαμε ότι η συνεργασία μας θα έφτανε σε ένα φυσικό τέλος σε κάποιο σημείο, και αυτή η ημέρα ήρθε τώρα.

Αποδεχόμαστε την απόφαση του Λιούις να αναζητήσει μια φρέσκια πρόκληση, και θα είναι συναρπαστικό να σκεφτούμε τις επιλογές μας για το μέλλον. Αλλά προς στιγμήν έχουμε ακόμα μία σεζόν μπροστά μας, και είμαστε αφοσιωμένοι στους αγώνες για να είμαστε δυνατοί το 2024».