Φερστάπεν: «Με κάποιον τρόπο βγήκα πρώτος»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Φερστάπεν: «Με κάποιον τρόπο βγήκα πρώτος»

Άγγελος Φραγκισκάτος 01:00 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 06:30 - 18.05.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν έκπληκτος με την κατάκτηση της πολ ποζίσιον, στις κατατακτήριες του Σπριντ του Μαϊάμι.

Στις κατατακτήριες δοκιμές για τον Αγώνα Σπριντ του Μαϊάμι, ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull ήταν εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και θα εκκινήσει το Σπριντ του Σαββάτου από την πρώτη θέση

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη τελευταία του προσπάθεια στο SQ3 κατάφερε να πάρει ακόμα μία πρωτιά, ένα αποτέλεσμα που παραδέχθηκε μετά πως δεν περίμενε.

«Για να είμαι ειλικρινής ένιωσα απαίσια αλλά δεν ξέρω τι έγινε. Μάλλον στο SQ3 ήταν δύσκολο να προετοιμάσουμε τα ελαστικά. Στο SQ2 δεν ένιωσα καλά με το μονοθέσιο και στο SQ3 είχα παρόμοια αίσθηση. Δεν βελτίωσα πολύ με τη μαλακή γόμα αλλά με κάποιο τρόπο είμαι πρώτος.

Θα δεχθώ μετά χαράς αυτή τη θέση. Δεν απόλαυσα την οδήγηση σήμερα για κάποιον λόγο. Στις ελεύθερες δοκιμές ένιωσα πολύ καλά και είχα αυτοπεποίθηση αλλά στις κατατακτήριες δοκιμές δεν είχα την ίδια αίσθηση», ανέφερε αρχικά ο Ολλανδός μετά το τέλος του Sprint Qualifying.

Ερωτηθείς για το λόγο που οι διαφορές είναι πολύ μικρές στο Μαϊάμι συγκριτικά με άλλες πίστες, ο Φερστάπεν είπε: «Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο μικρές οι διαφορές. Μπορεί να οφείλεται στη χάραξη της πίστας. Μετά τις ελεύθερες δοκιμές πίστευα πως θα παλέψω για την sprint pole.

Κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δεν πίστευα πως θα είμαι στην pole αλλά με κάποιον τρόπο τα καταφέραμε να είμαστε στην πρώτη θέση. Δεν ξέρω τι έγινε με τα άλλα μονοθέσια στον τελευταίο γύρο», πρόσθεσε.