Ισότιμα θα αγωνιστούν οι δύο οδηγοί της Ferrari
i

© Photo by Cesar Gomez/Jam Media/Getty Images

Ισότιμα θα αγωνιστούν οι δύο οδηγοί της Ferrari

Δημήτρης Μπαλής 16:02 - 06.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:16 - 06.02.2023

Λεκλέρ και Σάινθ θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στο φετινό πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον Φρεντερίκ Βασό.

Στο περσινό πρωτάθλημα της Formula 1, η Ferrari δεν μπόρεσε να αντιπαρατεθεί της Red Bull, και λόγω μονοθεσίου, αλλά και λόγω ατυχιών, κακής στρατηγικής και λαθών από πλευράς ιταλικής ομάδος. Μάλιστα, δεν υπήρχαν και σαφείς εντολές για το ποιος εκ των Σαρλ Λεκλέρ ή Κάρλος Σάινθ ήταν ο πρώτος οδηγός της ομάδας.

Συνήθως, η κακή στρατηγική ωφελούσε τον Ισπανό και όχι τον Μονεγάσκο. Κάλλιστα, μπορεί να πει κανείς ότι ο αδικημένος της υπόθεσης ήταν ο Λεκλέρ και αυτό αποδεικνύεται από τη δυσκολία με την οποία κατάφερε τελικά να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών. Όμως, και ο Μαξ Φερστάπεν δεν άκουγε τις εντολές που του έδινε ο Κρίστιαν Χόρνερ, με αποτέλεσμα να καταταγεί τρίτος ο ομόλογός του στη Red Bull, Σέρχιο Πέρεθ.

Όλα αυτά φαίνεται να αλλάζουν στη Ferrari από τη στιγμή που ο Φρεντερίκ Βασό ήρθε από την Alfa Romeo και αντικατέστησε τον Ματίας Μπινότο στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή. Ο 54χρονος Γάλλος, διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Λεκλέρ και αυτομάτως αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται να τον αδικήσει. 

Θα δούμε, όμως, αν τον ωφελήσει στην πορεία. Στην πρώτη του συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, ανέφερε ότι κανένας οδηγός δεν διατηρεί το Νο.1 στην ομάδα και αν χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο στην πορεία, θα το κάνει, αλλά εφόσον ένας από τους δύο έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα στη μάχη του τίτλου. Είτε αυτός λέγεται Λεκλέρ είτε Σάινθ.

Ο Βασό τοποθετήθηκε σχετικά με τον κινητήρα της Ferrari, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εμφανίζεται ισχυρότερος κατά 30 ίππους σε σχέση με τον περσινό. «Η μόνη αποκάλυψη που έχω να κάνω, είναι πως το νέο μονοθέσιό μας θα είναι... κόκκινο», σημείωσε, χαμογελώντας με νόημα ο Βασό.