Ασταμάτητος Φερστάπεν στο Κατάρ, έκανε πρόβα τίτλου

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Clive Rose/Getty Images

Ασταμάτητος Φερστάπεν στο Κατάρ, έκανε πρόβα τίτλου

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:21 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:08 - 06.10.2023

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε τη πολ ποζίσιον για το κυριακάτικο γκραν πρι του Κατάρ, αφήνοντας πίσω του με διαφορά μισού δευτερολέπτου τους Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον.

Χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει πολύ, ο Μαξ Φερστάπεν πήρε μια ακόμα πολ ποζίσιον και θα επιχειρήσει αυτό το τριήμερο να φύγει πρωταθλητής από το Κατάρ. Ο Ολλανδός πήρε τη 10η πολ για φέτος και αναμένεται να εκκινήσει τον κυριακάτικο αγώνα (8/10) από τη πρώτη θέση. 

Δεύτερος ήταν ο Τζορτζ Ράσελ, ενώ στη 3η κατετάγη ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, οι οποίοι είχαν διαφορά σχεδόν μισού δευτερολέπτου από τον οδηγό της Red Bull. 

Με την έναρξη του πρώτου σκέλους όλοι οι οδηγοί του grid πλην του Νίκο Χούλκενμπεργκ βιάστηκαν να βγουν στη πίστα, προκειμένου να πάρουν μία πρώτη «γεύση» από τις συνθήκες που επικρατούσαν. 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς και στο τέλος στη πρώτη θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Λάντο Νόρις (McLaren) και Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin). Αντίθετα οι πέντε οδηγοί που αποκλείστηκαν από την συνέχεια ήταν οι Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams), Λανς Στρολ (Aston Martin), Λίαμ Λόσον (AlphaTauri), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas) και Γκουάνγιου Ζου (Alfa Romeo).

Στο δεύτερο σκέλος οι χρόνοι συνέχισαν να πέφτουν. Ωστόσο αρκετοί οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα με τα όρια της πίστας, με αποτέλεσμα οι γρήγοροι γύροι τους να διαγράφονται. 

Ο Λιούις Χάμιλτον ανέβηκε στη κορυφή του Q2, ενώ εκτός της τελικής δεκάδας έμειναν οι Σέρχιο Πέρες και Κάρλος Σάινθ. Οι δύο πιλότοι βρέθηκαν εκτός του Q3, καθώς είδαν αμφότεροι τους χρόνους τους να διαγράφονται. Μαζί τους αποκλείστηκαν οι Γιούκι Τσουνόντα (AlphaTauri), Άλεξ Άλμπον (Williams) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas).

Με την έναρξη του τρίτου σκέλους το τοπίο είχε ξεκαθαρίσει. Ο Φερστάπεν έκανε τον ταχύτερο χρόνο και βρέθηκε μπροστά από τις Mercedes των Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον. 

Στη δεύτερη προσπάθεια των οδηγών, ο Φερστάπεν δεν κατάφερε να βελτιώσει, όμως δεν απειλήθηκε από κανέναν. Έτσι ο Ολλανδός πήρε τη πολ ποσίζιον, με τον Τζορτζ Ράσελ να έρχεται δεύτερος και τον Λάντο Νόρις να τερματίζει στην 3η θέση. Ωστόσο ο γύρος του οδηγού της McLaren ακυρώθηκε και έτσι θα εκκινήσει από τον κυριακάτικο αγώνα από τη 10η θέση. 

Τρίτος κατετάγη ο Λιούις Χάμιλτον, αφού ακυρώθηκε ο γύρος του Πίάστρι, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Πιερ Γκασλί (Alpine), Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Βάλτερι Μπότας και Λάντο Νόρις (McLaren).

Η δράση της Formula 1 συνεχίζεται το Σάββατο (7/10) στις 16:00 ώρα Ελλάδας με το Sprint Shootout. 

Tags: