Η Red Bull εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον Νόρις

Λάντο Νόρις

i

©McLaren

Η Red Bull εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον Νόρις

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:10 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 02:00 - 30.09.2023

Ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ αναγνωρίζει το ενδιαφέρον για τον Λάντο Νόρις, αν και προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να «χάσουμε τα ''ίχνη'' των άλλων οδηγών του grid».

Αν και ο Σέρχιο Πέρες θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν στη Red Bull και την επόμενη σεζόν, οι Αυστριακοί δεν αρνούνται ότι παρακολουθούν άλλους οδηγούς. 

Αυτός που τραβάει τα βλέμματα περισσότερο είναι ο Λάντο Νόρις της McLaren. Πριν από μερικούς μήνες ο σύμβουλος της ομάδας, Χέλμουτ Μάρκο μίλησε για το μεγάλο συμβόλαιο του Βρετανού, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το τέλος της σεζόν του 2025.

Στη συνέχεια, ο Μάρκο διαβεβαίωσε: «Είναι σίγουρα υποψήφιος για εμάς. Όσον αφορά τα νιάτα και την ταχύτητα, θα ήταν πολύ καλός για εμάς»

Τώρα, αυτός που μιλά για το ενδεχόμενο να ενσωματώσει τον Νόρις στις τάξεις του είναι ο Κρίστιαν Χόρνερ. Ο επικεφαλής της Red Bull δεν κρύβει το ενδιαφέρον του και ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλουν να πάρουν τα «μάτια» τους από πάνω του για το μέλλον. «Ο Λάντο είναι ένας σπουδαίος οδηγός, ένα μεγάλο ταλέντο και μια μεγάλη προσωπικότητα για τη Formula 1. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένας από αυτούς τους οδηγούς που παρακολουθείς, όπως άλλοι. Υπάρχει μια νέα γενιά με πολύ ταλέντο», είπε ο Χόρνερ σε συνέντευξή του στο Sky Sports.

©Red Bull Content Pool/ Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις

Το όνομα του Νόρις ακούγεται πιο έντονα όσο περνάει ο καιρός, ακόμη περισσότερο με τις επιδόσεις και τα βάθρα που κατάφερε να πετύχει μετά τις βελτιώσεις της ομάδας του. Ωστόσο, η Red Bull θέλει επίσης να εκμεταλλευτεί την ακαδημία νέων οδηγών της.

«Το ιδανικό είναι ότι προέρχεται από τη δεξαμενή ταλέντων που έχουμε, και αν δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνατότητα, θα κοιτάξουμε έξω από αυτό για να δούμε ποιος είναι διαθέσιμος», ανέφερε ο Χόρνερ. 

Ένα τρανό παράδειγμα είναι ο Λίαμ Λόσον, ο οποίος ήρθε στο προσκήνιο μετά το ατύχημα του Ντάνιελ Ρικιάρντο στο Ζάντφουρτ. Ο Νεοζηλανδός ανέλαβε την ευθύνη να καταλάβει τη θέση του Αυστραλού στην AlphaTauri. Ο Λόσον έχει συγκεντρώσει δύο πόντους και βρίσκεται στη 19η θέση της βαθμολογίας των οδηγών. Επίσης ο 21χρονος κατάφερε να «πετάξει» εκτός των κατατακτήριων δοκιμών της Σιγκαπούρης τον Μαξ Φερστάπεν. 

Η «κατάληψη» του γκαράζ δίπλα στον Φερστάπεν δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο Ολλανδός επιδεικνύει σχεδόν απόλυτη κυριαρχία στο πρωτάθλημα και έχει σχεδόν πιστοποιήσει τον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του. «Το να είσαι ομόσταβλος του Μαξ δεν θα είναι ποτέ εύκολο, κάποιοι οδηγοί μπορεί να είναι έτοιμοι για αυτήν την πρόκληση, αλλά άλλοι μπορεί να μην είναι», αναγνωρίζει ο Χόρνερ.