Ο Φερστάπεν απάντησε στη σύγκριση του Φέτελ με τον Σουμάχερ

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Ο Φερστάπεν απάντησε στη σύγκριση του Φέτελ με τον Σουμάχερ

Ο Μαξ Φερστάπεν απάντησε στον ισχυρισμό του Σεμπάστιαν Φέτελ για το γεγονός ότι τον τοποθέτησε στην ίδια κατηγορία με τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Μαξ Φερστάπεν απάντησε σε έναν ισχυρισμό του πρώην οδηγού της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ, ότι τον τοποθετεί στην ίδια κατηγορία με τους «μεγάλους» πρωταθλητές της F1. 

Ο Ολλανδός είναι στα πρόθυρα να «σφραγίσει» τον τρίτο του τίτλο στην F1 και μπορεί να ολοκληρώσει το επίτευγμα στον επερχόμενο αγώνα στο Κατάρ (3/5-10), με τον Φερστάπεν να μπορεί να το κατακτήσει κατά τη διάρκεια του Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου. 

Ο 25χρονος κέρδισε 13 από τους 16 αγώνες που διεξήχθησαν αυτή τη σεζόν, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Φέτελ για τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες στην ιστορία της F1 με 10 μεταξύ Μαϊάμι και Ιταλία. 

Ο Γερμανός δεν είναι ξένος σε περιόδους κυριαρχίας με τη Red Bull. Ο Φέτελ έχει κατακτήσει τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα μεταξύ 2010 και 2013 και μιλώντας στο Ιαπωνικό γκραν πρι, ο Γερμανός τοποθέτησε τον Φερστάπεν στην ίδια κατηγορία με ονόματα όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος πριν από τον Λιούις Χάμιλτον ήταν στατιστικά ο πιο πετυχημένος οδηγός στην ιστορία του σπορ.

©Red Bull Content Pool/ Μαξ Φερστάπεν

Ερωτηθείς για το αν ήταν φαν του Σουμάχερ και αν είχε εμπνευστεί από την επιτυχία του, ο Φερστάπεν είπε: «Ποτέ δεν ήμουν πραγματικά φαν κανενός. Εκτιμούσα την επιτυχία όλων. Από την πλευρά μου, ήμουν σαν να ''θέλω να είμαι εκεί μια μέρα, θέλω να σταθώ στο βάθρο ή να κερδίσω αγώνες''. 

Αλλά νομίζω ότι ο καθένας είναι διαφορετικός, ο καθένας έχει έναν διαφορετικό τρόπο για το πώς θα φτάσει στη Formula 1 ούτως ή άλλως, μια διαφορετική ανατροφή. Έτσι, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και αυτό είναι το όμορφο με τη Formula 1, ο καθένας είναι διαφορετικός γιατί αν όλοι ήταν ακριβώς το ίδιο, νομίζω ότι είναι αρκετά βαρετό», ανέφερε ο οδηγός της Red Bull. 

Οι βελτιώσεις της Ferrari για να νικήσει τη Mercedes
FORMULA 1

19:20 - 29.09.2023

Οι βελτιώσεις της Ferrari για να νικήσει τη Mercedes

Η Ferrari επέστρεψε μετά τη καλοκαιρινή διακοπή, προσθέτοντας περισσότερους πόντους από τη Mercedes. Η ιταλική ομάδα δεν έχει καταφέρει ακόμα να τους ξεπεράσει τους Γερμανούς στην κατάταξη των κατασκευαστών, αλλά έθεσαν αυτόν τον στόχο για τους επόμενους αγώνες.

Και πρόσθεσε: «Φυσικά η επιτυχία ορισμένων από τους σπουδαίους, εννοώ ότι είναι καταπληκτική. Μπορείς να αντλήσεις λίγη έμπνευση από αυτό, αλλά δεν θα ήθελα απαραίτητα να προσπαθήσω να το κάνω με τον ίδιο τρόπο, αν ξέρετε τι εννοώ. Τέλος πάντων, ο κόσμος αλλάζει κάθε φορά σωστά; Κάθε διαφορετική εποχή, επομένως πρέπει να το λάβει υπόψη της».