Οι βελτιώσεις της Ferrari για να νικήσει τη Mercedes

Σαρλ Λεκλέρ και Τζορτζ Ράσελ

i

©Ferrari

Οι βελτιώσεις της Ferrari για να νικήσει τη Mercedes

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:20 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:23 - 29.09.2023

Η Ferrari επέστρεψε μετά τη καλοκαιρινή διακοπή, προσθέτοντας περισσότερους πόντους από τη Mercedes. Η ιταλική ομάδα δεν έχει καταφέρει ακόμα να τους ξεπεράσει τους Γερμανούς στην κατάταξη των κατασκευαστών, αλλά έθεσαν αυτόν τον στόχο για τους επόμενους αγώνες.

Η Ferrari έχει καταφέρει να ανακάμψει μετά τη καλοκαιρινή διακοπή της Formula 1. Η ιταλική ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν με αμφιβολίες, κουβαλούσε μερικά από τα προβλήματα που την έβλαψαν το 2022, ωστόσο, οι τελευταίοι τέσσερις αγώνες τη βοήθησαν να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της και να μειώσει τη διαφορά από τη Mercedes στη βαθμολογία των κατασλευαστών. 

Χάρη στα αποτελέσματα της Μόντσα, της Σιγκαπούρης και της Ιαπωνίας η ομάδα του Μαρανέλο κατάφερε να ξεπεράσει την Aston Martin στη κατάταξη και τώρα επικεντρώνεται στο να ξεπεράσει τη Mercedes. Μετά τις διακοπές, η Ferrari έχει πάρει περισσότερους πόντους από ότι η Mercedes

Επιπλέον, οι «τιφόζι» ήταν οι μοναδική ομάδα που κατάφερε να νικήσει τη Red Bull. Για την ιστορία ο Κάρλος Σάινθ ήταν αυτός που έβαλε τέλος στο σερί νικών της αυστριακής ομάδας και του Μαξ Φερστάπεν στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης.    

Όλα αυτά ήρθαν χάρη στα πακέτα αναβαθμίσεων. «Πολλές μικρές βελτιστοποιήσεις μπορούν να αντισταθμίσουν ακριβώς εκείνα τα εκατοστά που τελικά αποφασίζουν αν μπορούμε να ξεκινήσουμε τον αγώνα από την πρώτη ή τη δεύτερη σειρά του grid», ανέφερε ο επικεφαλής της Ferarri, Φρεντ Βασέρ. 

Σχεδιάζονται περισσότερες αναβαθμίσεις 

©Scuderia Ferrari/ Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ

Η Ferrari έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου, με αποτέλεσμα να είναι πίσω από τη Mercedes για είκοσι πόντους. Η ομάδα είναι ξεκάθαρη γι' αυτό, θέλει να κερδίσει τη 2η θέση και ξέρει ότι τώρα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να το πετύχει. Απομένουν έξι αγώνες και, αν και στο Μαρανέλο εργάζονται ήδη για το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς, περιμένουν νέα εξαρτήματα για να συνεχίσουν να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους. 

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε σταματήσει την ανάπτυξη του φετινού αυτοκινήτου και ήδη φροντίζουμε πλήρως το μονοθέσιο για το 2024 στο εργοστάσιο. Αλλά τα εξαρτήματα εξέλιξης για το φετινό αυτοκίνητο φτιάχνονται εδώ και πολύ καιρό. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτή τη μονομαχία με τη Mercedes», πρόσθεσε ο Βασέρ. 

Ενθουσιασμένοι για το 2024

©Scuderia Ferrari/ Κάρλος Σάινθ και Φρεντ Βασέρ

Εκτός από αυτά που μπορεί να καταλήξει να επιτύχει φέτος, η Ferrari βλέπει επίσης τις τελευταίες δοκιμές ως μια ευκαιρία συλλογής όλων των πιθανών δεδομένων για το 2024. Όσο περισσότερα πράγματα μπορούν να δοκιμάσουν, τόσο πιο ολοκληρωμένη μπορεί να είναι η δημιουργία του επόμενου αυτοκινήτου. 

«Το βλέπω ως μια εξαιρετική προετοιμασία για την επόμενη σεζόν, όλοι εδώ θα πρέπει να εμπνευστούν από την ιδέα των αγώνων. Και όλα όσα μαθαίνουμε στην αεροδυναμική σήραγγα θα μας βοηθήσουν επίσης για το μονοθέσιο του 2024, επειδή οι κανονισμοί παραμένουν σταθεροί», εξήγησε ο Βασέρ. 

Οι Ιταλοί έχουν ανατρέψει την κατάστασή τους στο δεύτερο μέρος της φετινής σεζόν, οπότε οι προσδοκίες τους για την επόμενη σεζόν είναι υψηλές. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής διακοπής, ο Φρεντ Βασέρ αποκάλυψε στη «Gazzetta dello Sport» ότι θα «άλλαζαν τη φιλοσοφία τους», αναφερόταν στον τρόπο κατασκευής του αυτοκινήτου. Φαίνεται ότι αυτές οι αλλαγές έχουν αρχίσει να υλοποιούνται και προς το παρόν φαίνεται ότι έχουν πετύχει.