Συνεχίζει με Τσουνόντα και Ρικιάρντο η AlphaTauri για το 2024

Γιούκι Τσουνόντα και Ντάνιελ Ρικιάρντο

i

©AlphaTauri

Συνεχίζει με Τσουνόντα και Ρικιάρντο η AlphaTauri για το 2024

Η AlphaTauri ανακοίνωσε πως ο Γιούκι Τσουνόντα και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της ομάδας για το 2024, ενώ χρέη τρίτου οδηγού θα αναλάβει ο Λίαμ Λόσον.

Ο Γιούκι Τσουνόντα και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα σχηματίσουν το οδηγικό δίδυμο της AlphaTauri για το 2024, με τον Λίαμ Λόσον να αναλαμβάνει καθήκοντα εφεδρικού οδηγού για την ιταλική ομάδα. 

Ο Τσουνόντα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του για την AlphaTauri το 2021, έχει εντυπωσιάσει την ομάδα με το αναμφισβήτητο φυσικό ταλέντο και τη συνεχή βελτίωσή του. Ο Ιάπωνας πιλότος θα έχει δίπλα του τον Ρικιάρντο, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο περιθώριο με σπασμένο χέρι, αλλά εντυπωσίασε την ομάδα όταν αγωνίστηκε στην Ουγγαρία και το Βέλγιο πριν από την καλοκαιρινή διακοπή. 

Αυτή θα είναι η τέταρτη σεζόν του Τσουνόντα στην AlphaTauri, με τον Ρικιάρντο να έχει μια πλήρη σεζόν ώστε να αποδείξει ότι η θητεία του στη McLaren δεν ήταν αντιπροσώπευση του ρυθμού του.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγώ ξανά με τον Yuki τον επόμενο χρόνο και θα συνεχίσω το ταξίδι με τη Scuderia AlphaTauri. Μετά την πρόοδο που έχουμε ήδη κάνει και τα σχέδια για το μέλλον, είναι μια συναρπαστική στιγμή για την ομάδα. Χτίζουμε και είναι υπέροχο συναίσθημα. Υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και έχουμε πολλά να περιμένουμε. Φέρτε το 2024!», ανέφερε ο Ρικιάρντο με την ανακοίνωση της ομάδας ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά. 

Νόρις: «Αύριο θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή της Red Bull δύσκολη»
FORMULA 1

22:15 - 23.09.2023

Νόρις: «Αύριο θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή της Red Bull δύσκολη»

Ο Λάντο Νόρις ήταν χαρούμενος με την απόδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές του Ιαπωνικού γκραν πρι, ενώ ευελπιστεί σε ένα θετικό αποτέλεσμα στον αυριανό αγώνα (24/9).

Από τη πλευρά του ο Τσουνόντα δήλωσε: «Είμαι τόσο χαρούμενος που ανακοινώνω ότι θα μείνω στη Scuderia AlphaTauri για τη σεζόν της Formula 1 του 2024. Ανυπομονώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να συνεργάζομαι με την ομάδα και τον Daniel. Προφανώς, θα πιέσω όσο το δυνατόν περισσότερο για το υπόλοιπο της σεζόν και μετά, για να προοδεύσω ως οδηγός.»