Πατέρας Πέρες: «Όλα είναι στημένα γύρω από τον Φερστάπεν»

Μαξ Φερστάπεν, Αντόνιο Πέρες και Σέρχιο Πέρες

i

©Red Bull Content Pool

Πατέρας Πέρες: «Όλα είναι στημένα γύρω από τον Φερστάπεν»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:15 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:20 - 29.09.2023

Ο πατέρας του Σέρχιο Πέρες μίλησε για το γεγονός ότι όλα στη Red Bull είναι στημένα αποκλειστικά γύρω από τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Αντόνιο Πέρες, πατέρας του οδηγού της Red Bull, Σέρχιο, δήλωσε ότι τα πάντα στην αυστριακή ομάδα χτίζονται γύρω από τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη φετινή σεζόν της Formula 1 και είναι καθ' οδόν για το τρίτο του πρωτάθλημα, ένα κατόρθωμα που μπορεί να πετύχει στο Κατάρ. 

Ο Πέρες ξεκίνησε τη σεζόν με δύο νίκες στους πρώτους τέσσερις αγώνες, αλλά έκτοτε δυσκολεύτηκε απέναντι στον Φερστάπεν, ο οποίος κατέγραψε ένα σερί 10 νικών μεταξύ του Μαϊάμι και της Ιταλίας. 

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ξεπερνά σταθερά τον Πέρες από τότε που ο τελευταίος εντάχθηκε στην ομάδα το 2021, με τον Μεξικανό να αγωνίζεται για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Red Bull με ένα στυλ οδήγησης που είναι πολύ διαφορετικό από αυτό του Πέρες. Ο πρώην οδηγός της Force India (νυν Aston Martin) έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι αυτό συμβαίνει επειδή το αυτοκίνητο είναι στημένο γύρω από τον team mate του.  

«Όλα στην ομάδα είναι στημένα γύρω από τον Φερστάπεν. Το μονοθέσιο είναι φτιαγμένο για τον Μαξ, οπότε ο Τσέκο πρέπει να οδηγεί ένα μονοθέσιο που είναι στημένο για τον άλλο οδηγό»., ανέφερε ο πατέρας του Πέρες. 

Στη συνέχεια μίλησε για το ρόλο που έχει ο γιος του στην ομάδα, λέγοντας: «Ο Τσέκο είναι στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Γι’ αυτό το λόγο τον υπέγραψε η Red Bull. Υπάρχει χώρος μόνο για έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. Έχει πολλούς οπαδούς από όλο τον κόσμο και είναι ο μόνος λατινοαμερικάνος οδηγός. Οποιοδήποτε brand στον κόσμο θα ήθελε τον Τσέκο και θα ήταν χαρούμενο μαζί του».