Η Aston Martin συμφωνεί με τον Αλόνσο

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Aston Martin

Η Aston Martin συμφωνεί με τον Αλόνσο

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Μάικ Κρακ παραδέχεται ότι η 8η θέση του Φερνάντο Αλόνσο ήταν το μόνο που μπορούσε η βρετανική ομάδα να πετύχει στη Σουζούκα.

Η Aston Martin τερμάτισε το Ιαπωνικό γκραν πρι με τον Φερνάντο Αλόνσο να είναι στην 8η θέση και τον Λανς Στρολ να εγκαταλείπει στον 24ο γύρο. Η πραγματικότητα της ομάδας απέχει πολύ από αυτό που έζησε στην αρχή της σεζόν. Υπό αυτή την έννοια, ο επικεφαλής της ομάδας, Μάικ Κρακ είναι ρεαλιστής και υποθέτει ότι το αποτέλεσμα που ελήφθη στη Σουζούκα «ήταν το καλύτερο» που θα μπορούσαν να επιτύχουν.

Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, και τώρα είναι τρία, τα πράγματα που δεν πήγαν όπως θα ήθελαν. Ο Καναδός αποκλείστηκε από το Q1 των κατατακτήριων δοκιμών, ενώ ο Ισπανός μπορούσε να είναι μόνο δέκατος στο Q3. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν κάπως καλύτερος από έναν μόνο γύρο, αν και η στρατηγική είχε αντίκτυπο στο αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο δύο φορές πρωταθλητής έκανε για άλλη μια φορά θεαματικό ξεκίνημα, ανεβαίνοντας από τη δέκατη στην έκτη θέση σε μόλις τρεις γύρους, ωστόσο, μετά από ένα γρήγορο pit stop έπεσε σε κίνηση, η οποία επέτεινε την έλλειψη του να πλησιάσει τα μονοθέσια που ήταν στην κορυφή. 

«Ρεαλιστικά, με την απόδοση που είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο, νομίζω ότι πετύχαμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα με τον Φερνάντο αυτήν την Κυριακή (24/9). Δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα. Μας έφερε μερικούς χρήσιμους βαθμούς», δήλωσε ο Κρακ. 

©Aston Martin/ Λανς Στρολ

Και πρόσθεσε: «Ο Λανς έκανε επίσης καλό αγώνα. Έκανε μια καλή αρχή, πέρασε μερικά μονοθέσια και ήταν σε καλό δρόμο για να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα, μέχρι που παρατηρήσαμε ένα πρόβλημα με το πίσω φτερό του. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα προληπτικό pit stop και τελικά αποφασίσαμε να αποσύρουμε το μονοθέσιο του. Του άξιζε κάτι καλύτερο», εξήγησε.

«Ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε εκ νέου στον επόμενο αγώνα στο Κατάρ», είπε ο Κρακ, ο οποίος πιστεύει ότι δεν μπορούν να μείνουν πίσω και να μετανιώνουν για κάτι που πήγε στραβά. Έτσι, αυτή η εβδομάδα που δεν έχει αγώνα θα είναι χρήσιμη για να σκεφτούν και να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις, προκειμένου να προσπαθήσουν ξανά να ανακτήσουν το καλό τους επίπεδο.