Πιάστρι: «Το πρώτο μου βάθρο θα το θυμάμαι για πολύ καιρό»

Όσκαρ Πιάστρι

i

©McLaren

Πιάστρι: «Το πρώτο μου βάθρο θα το θυμάμαι για πολύ καιρό»

Ο Όσκαρ Πιάστρι ήταν πανευτυχής με το πρώτο του βάθρο στη καριέρα του στη Formula 1.

Η πρόσφατη μεγάλη αναβάθμιση στη McLaren MCL60 φαίνεται πως έχει εκτοξεύσει τη δυναμική του μονοθεσίου. Η βρετανική ομάδα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση στο γκραν πρι της Ιαπωνίας, καθώς είδε τον Λάντο Νόρις να τερματίζει στη 2η θέση και τον Όσκαρ Πιάστρι στη 3η. 

Ο Αυστραλός οδηγός κατάφερε να πάρει το πρώτο του βαθμό στη καριέρα του στη Formula 1, πράγμα το οποίο τον έκανε πανευτυχή. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, μίλησε στον Ντέιμον Χιλ για το επίτευγμά του. 

«Νιώθω ιδιαίτερα. Είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάρα πολύ καιρό. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την ομάδα για την ευκαιρία που μου έδωσε. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που έχουν την ευκαιρία να ανέβουν στο βάθρο. Εγώ το κατάφερα στην πρώτη μου σεζόν. Ευχαριστώ την ομάδα, δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας μου αλλά ήταν αρκετός ώστε να ανέβω στο βάθρο», δήλωσε ο Πιάστρι.

Για τα ρίσκα που πήρε στον αγώνα, ο οδηγός της McLaren δήλωσε: «Η κίνηση στον Ράσελ ήταν ριψοκίνδυνη. Ήξερα πως σε εκείνο το σημείο έπρεπε να προσπεράσω. Δεν ήθελα να κολλήσω πίσω του. Η κίνηση ήταν ένα ρίσκο. Γενικά ο ρυθμός μου ήταν πολύ καλός και ειδικά στο δεύτερο μισό του αγώνα βρήκα ρυθμό και βελτιώθηκα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ για περισσότερα βάθρα».