Τρίτος οδηγός της McLaren ο Χιρακάβα

Ρίο Χιρακάβα

i

©McLaren

Τρίτος οδηγός της McLaren ο Χιρακάβα

Η McLaren ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ρίο Χιρακάβα, ο οποίος θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας ως εφεδρικός οδηγός για το 2024.

Η McLaren ανακοίνωσε ότι ο Ιάπωνας, Ρίο Χιρακάβα θα είναι ο νέος εφεδρικός της οδηγός για το 2024. 

Ένας οδηγός με πλούσιο ιστορικό αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη βρετανική ομάδα. Ο Χιρακάβα κέρδισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή του WEC με την Toyota (2022) συμπεριλαμβανομένης της νίκης στις 24 Ώρες του Λε Μαν εκείνης της χρονιάς, ενώ αυτή τη στιγμή ηγείται του φετινού πρωταθλήματος, έχοντας πρόσφατα κερδίσει τον αγώνα 6 Ώρες Portimao. Ο Ιάπωνας οδηγός έχει επίσης εμπειρία στις κατηγορίες Super GT και Super Formula της χώρας του.

«Χαίρομαι πολύ που θα είμαι μέλος της McLaren ως αναπληρωματικός οδηγός. Πρόκειται για μία συναρπαστική ομάδα και ευχαριστώ τους Ζακ Μπράουν και Αντρέα Στέλα για την ευκαιρία. Έχω ήδη γνωρίσει την ομάδα και έκανα δοκιμές στον προσομοιωτή. Είμαι ευγνώμων στην Toyota που μου επέτρεψε να έχω ρόλο οδηγού και για τις δύο ομάδες», ανέφερε ο Χιρακάβα.

Ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα, πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε μαζί μας τον Ρίο Χιρακάβα ώστε να δυναμώσει τη σύνθεση των οδηγών μας. Ευχαριστούμε την Toyota για τη συνεργασία και την άδεια που έδωσε στον Ρίο να έχει ένα νέο ρόλο, παράλληλα με τα αγωνιστικά του καθήκοντα. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε στενά μαζί του και να τον δοκιμάσουμε στον προσομοιωτή».