Η Τζέσικα Χόκινς έγινε η πρώτη γυναίκα που οδήγησε μονοθέσιο της F1

Τζέσικα Χόκινς

i

©Aston Martin

Η Τζέσικα Χόκινς έγινε η πρώτη γυναίκα που οδήγησε μονοθέσιο της F1

Η Τζέσικα Χόκινς έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός που οδήγησε ένα σύγχρονο μονοθέσιο της F1, μετά από πέντε χρόνια.

Η Τζέσικα Χόκινς έγινε η διάδοχος της Κολομβιανής Τατιάνα Καλντερόν. Σε ηλικία 28 ετών, η Βρετανίδα οδήγησε την AMR21 του 2021 σε δοκιμές που έγιναν στη πίστα του Hungaroring στην Ουγγαρία.  

Ως έχει, η πρώην οδηγός της σειράς W Series έγινε η πρώτη γυναίκα που οδήγησε ένα σύγχρονο μονοθέσιο της F1. Προηγουμένως, η Καλντερόν το είχε κάνει στο Μεξικό όταν βρέθηκε πίσω από το τιμόνι μιας Sauber C37 κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης επίδειξης το 2018. 

Η Χόκινς εντάχθηκε στις τάξεις της Aston Martin ως οδηγός πρεσβευτής το 2019. Έχει περάσει ώρες στον προσομοιωτή της ομάδας που βασίζεται στο Σιλβερστόουν εδώ και πολύ καιρό. Η Βρετανίδα πραγματοποίησε 26 γύρους με το πράσινο μονοθέσιο, το οποίο το 2021 ανέβηκε στο βάθρο του Αζερμπαϊτζάν με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. 

Χαρούμενη για την ευκαιρία

©Aston Martin/ Τζέσικα Χόκινς

Η Χόκινς μίλησε για την εμπειρία της, λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην Aston Martin F1 Team για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μου έδωσαν. Έχω χύσει πολύ αίμα και ιδρώτα για να φτάσω σε αυτό το σημείο. Όταν έμαθα πως υπήρχε μια μικρή ευκαιρία να πραγματοποιηθεί το τεστ, δεν μπορούσα να το πιστέψω. 

Έπρεπε να το κρατάω μυστικό, κάτι το οποίο ήταν πολύ δύσκολο. Άξιζε η αναμονή. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό και βλέποντας την τηλεμετρία, είμαι υπερήφανη για την προσπάθειά μου. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Θέλω να δώσω έμπνευση σε άλλες γυναίκες και να τους δώσω να καταλάβουν πως πρέπει να ακολουθούν τα όνειρά τους, ανεξάρτητα από το τι είναι».

Η Aston Martin συμφωνεί με τον Αλόνσο
FORMULA 1

13:00 - 26.09.2023

Η Aston Martin συμφωνεί με τον Αλόνσο

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Μάικ Κρακ παραδέχεται ότι η 8η θέση του Φερνάντο Αλόνσο ήταν το μόνο που μπορούσε η βρετανική ομάδα να πετύχει στη Σουζούκα.

«Εντυπωσιαστήκαμε πραγματικά από την προετοιμασία της Τζέσικα για τη δοκιμή. Εργάστηκε απίστευτα σκληρά με την ομάδα του προσομοιωτή μας και αυτό έκανε εύκολη την απόφαση να τη βάλουμε στην AMR21» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Aston Martin, Μάικ Κρακ, και συμπλήρωσε: «Η Τζέσικα προσέγγισε την ευκαιρία με μεγάλη ωριμότητα, ήταν πλήρως ενημερωμένη και βρήκε ωραίο ρυθμό».