Η πρόβλεψη του Χάμιλτον για την υποτιθέμενη «πτώση» της Red Bull

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

Η πρόβλεψη του Χάμιλτον για την υποτιθέμενη «πτώση» της Red Bull

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:00 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 05:47 - 22.09.2023

Ο Λιούις Χάμιλτον πιστεύει ότι το γκραν πρι της Ιαπωνίας θα δείξει κατά πόσο έχει επηρεαστεί η Red Bull από τη Σιγκαπούρη.

Η κακή απόδοση της Red Bull στη Σιγκαπούρη έχει εγείρει αμφιβολίες... οι οποίες μπορούν να διαλυθούν αμέσως στη Σουζούκα. Στη πίστα της Μαρίνα Μπέι η αυστριακή ομάδα απέτυχε παταγωδώς στις κατατακτήριες δοκιμές (ο Μαξ Φερστάπεν και ο Σέρχιο Πέρες δεν μπήκαν στο Q3) και κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν ήταν ανταγωνιστικοί (ο Ολλανδός κατάφερε να τερματίσει πέμπτος, ενώ ο Μεξικανός ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 8η θέση). 

Δηλαδή, δεν ήταν γρήγοροι σε κανένα γύρο, ούτε έδειξαν καλό αγωνιστικό ρυθμό. Ως έχει, οι αντίπαλοι της Red Bull ελπίζουν ότι αυτό μπορεί να ξανασυμβεί. Δεν είναι ότι «φτιάχνουν» τις ελπίδες τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Σουζούκα είναι η ιδανική πίστα για να μάθουμε αν η αυστριακή ομάδα έχασε αυτό το συν που την έκανε τόσο ανώτερη. 

Η αυστριακή ομάδα πηγαίνει στην Ιαπωνία ως φαβορί, αλλά μέχρι να μπουν τα μονοθέσια στη πίστα δεν θα γίνει γνωστό αν υπάρχουν ελπίδες για τις υπόλοιπες ομάδες του grid. Θυμίζουμε ότι η Red Bull έχει κερδίσει τους 14 από τους 15 αγώνες που διεξήχθησαν μέχρι στιγμής. 

Η ελπίδα του Χάμιλτον 

©Mercedes/ Σέρχιο Πέρες και Λιούις Χάμιλτον

Όπως και να έχει, η νίκη του Κάρλος Σάινθ στη Σιγκαπούρη όχι μόνο τερμάτισε ένα απίστευτο σερί, αλλά και ενθάρρυνε τον ανταγωνισμό της Red Bull. Είναι λογικό λοιπόν ο Λιούις Χάμιλτον να είπε μια φράση πριν από το Ιαπωνικό γκραν πρι που συνοψίζει τα συναισθήματα των αντιπάλων της αυστριακής ομάδας.

«Νομίζω ότι αν οι Red Bulls δεν είναι 30 δευτερόλεπτα μπροστά όπως ήταν στο παρελθόν, τότε κάτι συμβαίνει. Όπως είπε ο Τσέκο, είχαν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο στη Σιγκαπούρη, αλλά αυτό το μονοθέσιο θα έπρεπε να είναι γρήγορο στην Ιαπωνία, αν και η αλήθεια είναι είναι ότι έχουν κυριαρχήσει σχεδόν σε όλες τις πίστες», ανέφερε ο επτά φορές πρωταθλητής. 

Και πρόσθεσε: «Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα πάει το Σαββατοκύριακο. Ελπίζω να είμαστε πιο κοντά και να μην είναι τόσο γρήγοροι όσο η διαφορά των 30 δευτερολέπτων που είχαν στο παρελθόν», κατέληξε ο οδηγός της Mercedes.