Η αφοσίωση του Στρολ στην Aston Martin

Λανς Στρολ

i

©Aston Martin

Η αφοσίωση του Στρολ στην Aston Martin

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:00 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 01:44 - 21.09.2023

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Μάικ Κρακ υποστηρίζει ότι το ατύχημα του Λανς Στρολ στη Σιγκαπούρη είναι σημάδι της αφοσίωσης του. Παράλληλα ο Καναδός επιβεβαίωσε μέσω των social media ότι θα αγωνιστεί στη Suzuka.

Ο Λανς Στρολ βοηθά την Aston Martin ελάχιστα στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν της Formula 1. Ο Καναδός διέρχεται μια «κρίση» που έχει προκαλέσει την πτώση της βρετανικής ομάδας από την βαθμολογία των κατασκευαστών.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Φερνάντο Αλόνσο καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή την τέταρτη θέση με 217 βαθμούς. Όμως η συμβολή του γιου του ιδιοκτήτη της βρετανικής ομάδας σε αυτό το νούμερο ήταν ελάχιστη. Ο Στρολ είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας των οδηγών με μόνο 47 βαθμούς (ο Αλόνσο είναι τέταρτος με 170). Δηλαδή, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής απονέμει το 78,3% των πόντων στην Aston Martin σε σχέση με το 22,7 % του Στρολ. Είναι μια βάναυση διαφορά ως προς την απόδοση. Δεν υπάρχει τέτοια ανισότητα στα υπόλοιπα οδηγικά δίδυμα των ομάδων. 

Το ατύχημα στη Σιγκαπούρη και η αφοσίωση του Στρολ  

©Aston Masrtin/ Λανς Στρολ

Στη Σιγκαπούρη, ο Στρολ υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Καναδός πίεζε σκληρά για να μπει στο Q2, αλλά έχασε απότομα το πίσω μέρος του μονοθέσιου του αφού πάτησε πάνω στο κερμπ στην έξοδο της τελευταίας στροφής και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπαριέρες. Το μονοθέσιο υπέστη σημαντικές ζημιές, με τον Στρολ να βγαίνει από το αυτοκίνητο χωρίς βοήθεια και αργότερα να ελέγχεται η κατάσταση του από την ιατρική ομάδα.

Στην Aston Martin φυσικά έχουν υπερασπιστεί τον Στρολ. Στην πραγματικότητα, ο Μάικ Κρακ επικεφαλής της ομάδας, έχει υποδείξει ότι αυτή η ατυχία είναι αδιαμφισβήτητη απόδειξη της αφοσίωσης του 24χρονου. «Είναι απόδειξη ότι είναι απόλυτα αφοσιωμένος, για όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν είναι. Για να πάρεις αυτή την καμπύλη με αυτή την ταχύτητα πρέπει να έχεις μια συγκεκριμένη αφοσίωση, και νομίζω ότι αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι είναι πλήρως αφοσιωμένος», ανέφερε. 

Κανονικά στην Ιαπωνία ο Στρολ 

Γεγονός είναι ότι ο Στρολ δεν ένιωθε 100% έτοιμος να συμμετάσχει στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης και γι' αυτό αποφάσισε να μην αγωνιστεί,. Αλλά τώρα είναι καλά. Έτσι με ανάρτησή του στα social media ο Καναδός έκανε γνωστό πως θα αγωνιστεί κανονικά στην Ιαπωνία το προσεχές Σαββατοκύριακο (22/24-9).