Χάμιλτον: «Ρισκάραμε πολύ αυτό το τριήμερο, κρίμα για τον Ράσελ»

Λιούις Χάμιλτον

i

©Photo by Qian Jun/MB Media/Getty Images

Χάμιλτον: «Ρισκάραμε πολύ αυτό το τριήμερο, κρίμα για τον Ράσελ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:39 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:42 - 18.09.2023

Ο Λιούις Χάμιλτον εμφανίστηκε χαρούμενος με την επιστροφή του στο βάθρο.

Έπειτα από τις μέτριες κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, ο Λιούις Χάμιλτον έκανε μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο γεμάτο από γεγονότα γκραν πρι της Σιγκαπούρης που εν τέλει κέρδισε ο Κάρλος Σάινθ. 

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μετά από μία επική «μονομαχία» που είχε με τον Τζορτζ Ράσελ. Ωστόσο ο Βρετανός στον τελευταίο γύρο τέθηκε εκτός «μάχης».  Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάμιλτον ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο μετά το γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας, τον περασμένο Ιούλιο. 

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Κάρλος και στον Λάντο, έκαναν φοβερή δουλειά. Ρισκάραμε πολύ αυτό το τριήμερο, επιλέξαμε διαφορετική στρατηγική με τα ελαστικά για να κάνουμε αυτό που κάναμε σήμερα. Η ομάδα έκανε φοβερή δουλειά. Είναι κρίμα αυτό που έγινε στην πρώτη στροφή στην εκκίνηση. Συνέχιζα να πιέζω, δεν το έβαλα κάτω. Πολύ ατυχές αυτό που έγινε με τον Τζορτζ. Πιέζαμε πολύ σκληρά και τα ελαστικά μας είχαν υπερθερμανθεί. Ξέρω πως ο Ράσελ θα επιστρέψει δυνατός, είχε φοβερό τριήμερο», ανέφερε ο Χάμιλτον.

Ερωτηθείς για τη σωματική του καταπόνηση έπειτα από έναν πολύ απαιτητικό αγώνα στη Σιγκαπούρη, ο Χάμιλτον ανέφερε: «Έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Κάνει τρομερή ζέστη, πρέπει να έχασα σήμερα μόνο δύο κιλά».