Η Aston Martin ξεκαθάρισε το μέλλον του Στρολ

Λανς Στρολ

i

©Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images

Η Aston Martin ξεκαθάρισε το μέλλον του Στρολ

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:36 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 07.09.2023

Η Aston Martin με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως ο Λανς Στρολ θα παραμείνει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Ο Λανς Στρολ δεν το κουνάει από την Aston Martin.  Η βρετανική ομάδα επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι ο Καναδός πιλότος θα παραμείνει δίπλα στον Φερνάντο Αλόνσο και για το 2024. 

Ο Στρολ έχει δυσκολευτεί τη φετινή σεζόν να φτάσει την απόδοση του Αλόνσο, καθώς αυτή τη στιγμή υστερεί κατά 121 βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών. Ο Ισπανός οδηγός έχει σημειώσει επτά βάθρα έναντι μηδέν του Στρολ, οδηγώντας σε ορισμένα ερωτηματικά για το μέλλον του. 

Το όνομα του Καναδού ήταν αντικείμενο συζήτησης στη φετινή «Silly Season», με τις φήμες να τον θέλουν να εγκαταλείπει τη Formula 1 για να γίνει τενίστας. 

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Μάικ Κρακ μίλησε για το ενδεχόμενο της αποχώρησης του Στρολ, λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αντικατάσταση του Λανς. Θα είμαστε την επόμενη χρονιά και με τους δύο μας τωρινούς οδηγούς. Δεν υπάρχει διαφορά στην απόδοση, η μεγάλη διαφορά είναι στους βαθμούς. Ως ομάδα αναλύουμε τη σεζόν και από τις δύο πλευρές του γκαράζ και είναι ξεκάθαρο πως πρέπει σε μία να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Είχαμε επίσης πολλά προβλήματα αξιοπιστίας τα οποία ήταν μόνο στο μονοθέσιο του Στρολ, οπότε πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα στο μέλλον». 

Ο Φερστάπεν «κλέβει» ένα ρεκόρ από τον Φέτελ και απειλεί να πάρει άλλο ένα
FORMULA 1

20:54 - 05.09.2023

Ο Φερστάπεν «κλέβει» ένα ρεκόρ από τον Φέτελ και απειλεί να πάρει άλλο ένα

Ο Μαξ Φερστάπεν πέτυχε τη 10η συνεχόμενη νίκη του στη φετινή σεζόν της Formula 1 στη πίστα της Μόντσα και έχει ήδη μόλις 47 νίκες στη καριέρα του σπορ. Μάλιστα ο Ολλανδός έσπασε το ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ και πλέον κυνηγάει άλλο ένα.

Στη συνέχεια ο Κρακ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι και η ομάδα έχει μερίδιο ευθύνης, τονίζοντας πως ο αγώνας του Καναδού στην Ολλανδία ήταν καλός. «Ο Λανς στο Ζάντβορτ ήταν αρκετά δυνατός, όμως χρειάζεται ανάλυση η στρατηγική που επιλέξαμε. Ως ομάδα πρέπει να παίρνουμε την ευθύνη για αποφάσεις που δεν ήταν σωστές. Στο Ζάντβορτ καταστρέψαμε τον αγώνα του, πρέπει απλά να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον. Δυστυχώς στη μία πλευρά του γκαράζ έχουμε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα εφέτος».