Ο Χάμιλτον ζήτησε συγνώμη από τον Πιάστρι (vid)

Σύγκρουση Πιάστρι-Χάμιλτον στο Ιταλικό γκραν πρι

i

©Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images

Ο Χάμιλτον ζήτησε συγνώμη από τον Πιάστρι (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:37 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 05.09.2023

Ο Λιούις Χάμιλτον μετά την ολοκλήρωση του Ιταλικού γκραν πρι έσπευσε να ζητήσει συγνώμη από τον Όσκαρ Πιάστρι για τη σύγκρουση που είχανε στον 41ο γύρο.

Ο Λιούις Χάμιλτον έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον Όσκαρ Πιάστρι μετά το Ιταλικό γκραν πρι, καθώς ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τη σύγκρουσή τους στους τελευταίους γύρους του αγώνα.  

Ο Χάμιλτον, που έτρεχε μια στρατηγική σκληρού έως μεσαίου ελαστικού, αντί του προτιμώμενου μεσαίου προς σκληρού ελαστικού, χρησιμοποίησε το μαλακότερο ελαστικό του για να επιτεθεί στον οδηγό της McLaren για την όγδοη θέση στον 41ο γύρο με μια κίνηση προς τα κάτω στο εσωτερικό στο δεύτερο σικέιν. 

Ο Χάμιλτον έλαβε αμέσως ποινή πέντε δευτερολέπτων για τις ενέργειές του και, μιλώντας μετά τον αγώνα, παραδέχτηκε ότι αναζήτησε τον Πιάστρι για να του ζητήσει συγγνώμη. «Απολογήθηκα διότι προφανώς ήταν δικό μου λάθος», ανέφερε ο Βρετανός.

Το μονοθέσιο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή δεν υπέστη σοβαρή ζημιά, αλλά ο Πιάστρι χρειάστηκε να μπει στα pits για να αλλάξει τη μπροστινή πτέρυγα, με αποτέλεσμα να χάσει μία θέση στη βαθμολογούμενη δεκάδα. 

«Και φυσικά δεν ήταν εσκεμμένο. Έφτασα δίπλα του και έκανα λάθος στον υπολογισμό της απόστασής μας που είχα στα δεξιά μου και τον ακούμπησα. Θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Αλλά το ήξερα αμέσως πως πρέπει να ήταν δικό μου λάθος. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα ήξερε πως δεν το έκανα επίτηδες. Κι αυτό είναι που κάνουν οι κύριοι, σωστά;».

Από τη πλευρά του ο Πιάστρι υποστήριξε: «Νομίζω πως συνέκλινε λίγο παραπάνω προς τα δεξιά, και αυτό είναι εύκολο να συμβεί σε αυτή τη στροφή γιατί είναι πολύ κλειστή. Ήρθε και απολογήθηκε, οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι περισσότερο στο θέμα αυτό».