Η ζωή της Alpine χωρίς τον Αλόνσο: Οκτώ εγκαταλείψεις και 52 λιγότερους βαθμούς σε δώδεκα αγώνες

Πιερ Γκασλί και Εστεμπάν Οκόν

i

©Getty Images

Η ζωή της Alpine χωρίς τον Αλόνσο: Οκτώ εγκαταλείψεις και 52 λιγότερους βαθμούς σε δώδεκα αγώνες

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:55 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:32 - 06.09.2023

Η Alpine είναι η ομάδα με τις περισσότερες εγκαταλείψεις στο φετινό grid της Formula 1, με τον Εστεμπάν Οκόν να είναι πρώτος στη σχετική λίστα.

Η Alpine έχει μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων (εκτός Ολλανδίας) από την οποία είναι πολύ δύσκολο να βγεις. Οι άνθρωποι της γαλλικής ομάδας ήξεραν ότι η Μόντσα θα ήταν δύσκολη. 

Από τα paddock επισημαίνουν ότι αυτό ήταν ξεκάθαρο σημάδι που έδειχνε την έλλειψη ισχύος τους στον κινητήρα. Μετά τον τερματισμό του Πιερ Γκασλί στο βάθρο στη πίστα του Ζάντφορτ, ο αποκλεισμός στο Q3 στην Ιταλία ήταν ένας «κουβάς με κρύο νερό». 

Αν και το Σάββατο (2/9) στις κατατακτήριες δοκιμές του Ιταλικού γκραν πρι δεν κατάφερε η Alpine να βάλει κανένα από τα δύο μονοθέσια της στο Q2, η απόλυτη απογοήτευση για τους Γάλλους ήρθε κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Ο Εστεμπάν Οκόν δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα ο Γάλλος να φτάσει τις πέντε εγκαταλείψεις σε μόλις 12 γκραν πρι. Το αποτέλεσμα του Γκασλί δεν βοήθησε να ξεχαστεί ούτε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα. Ο 27χρονος πιλότος τερμάτισε στη 15η θέση. 

©Alpine/ Εστεμπάν Οκόν και Πιερ Γκασλί

Το δίδυμο της Alpine έχει συγκεντρώσει οκτώ εγκαταλείψεις στη μέση του πρωταθλήματος, πέντε για τον Οκόν και τρεις για τον Γκασλί. Η γαλλική ομάδα είναι αυτή που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες εγκαταλείψεις από τις δέκα ομάδες του πρωταθλήματος, μακριά από τη Williams, η οποία χρειάστηκε να αποσύρει νωρίς το μονοθέσιό της έξι φορές. Η Alpine βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, έχοντας 73 βαθμούς. Μια πτώση που δεν περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας. 

Το πρόβλημα είναι μεγάλο 

«Δεν είμαστε καλά προετοιμασμένοι, αλλάξαμε κινητήρες και δεν τελειώσαμε τους αγώνες», προειδοποίησε ο Φερνάντο Αλόνσο την περασμένη σεζόν. 

©Alpine/ Φερνάντο Αλόνσο

Στην Alpine ισχυρίστηκαν ότι επικεντρώνουν τις περισσότερες προσπάθειές τους στο να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή ισχύ για τον κινητήρα τους και στο τέλος, κατέληξε να είναι το αντίθετο. Με αυτές τις οκτώ εγκαταλείψεις έχουν ήδη ξεπεράσει τον αριθμό της περασμένης σεζόν (7). Ο Αλόνσο δεν μπόρεσε να τερματίσει πέντε αγώνες λόγω αξιοπιστίας και ο Οκόν είχε δύο. 

Ο Βολφ θα χάσει το Ιαπωνικό γκραν πρι για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
FORMULA 1

16:51 - 05.09.2023

Ο Βολφ θα χάσει το Ιαπωνικό γκραν πρι για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ θα απουσιάσει από το Ιαπωνικό γκραν πρι, καθώς θα μπει στο χειρουργείο για μια επέμβαση που σχετίζεται με πρόβλημα που του άφησε ένας παλιότερος τραυματισμός του στο γόνατο

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχουμε κάνει επίτηδες έναν αναξιόπιστο κινητήρα, αλλά σε περίπτωση που πρέπει να κάνουμε λάθος σε μια πτυχή, είναι καλύτερα εκεί», είπε ο πρώην επικεφαλής της ομάδας, Ότμαρ Σαφνάουζερ την περασμένη σεζόν.