Ο Φερστάπεν «κλέβει» ένα ρεκόρ από τον Φέτελ και απειλεί να πάρει άλλο ένα

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Ο Φερστάπεν «κλέβει» ένα ρεκόρ από τον Φέτελ και απειλεί να πάρει άλλο ένα

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:54 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:54 - 05.09.2023

Ο Μαξ Φερστάπεν πέτυχε τη 10η συνεχόμενη νίκη του στη φετινή σεζόν της Formula 1 στη πίστα της Μόντσα και έχει ήδη μόλις 47 νίκες στη καριέρα του σπορ. Μάλιστα ο Ολλανδός έσπασε το ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ και πλέον κυνηγάει άλλο ένα.

Ο «ξυλοδαρμός» του Μαξ Φερστάπεν στους αντιπάλους του μερικές φορές περνάει σχεδόν απαρατήρητος. Στη Μόντσα, ο οδηγός της Red Bull πέτυχε ένα πραγματικά δύσκολο ρεκόρ. Ο Ολλανδός πανηγύρισε τη 10η συνεχόμενη νίκη του μέσα στη χρονιά και να γράψει το όνομά του δίπλα σε ένα ακόμα ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1. 

Στο προηγούμενο ραντεβού της Formula 1 (Ζάντφορτ) είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ, αλλά επειδή ο Ολλανδός είναι αχόρταγος, είναι ήδη μόνος σε αυτή τη σχετική λίστα. 

Σε δηλώσεις του επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ μίλησε για το επίτευγμα του Φερστάπεν, λέγοντας: «Δεν γνωρίζω αν τον νοιάζει το ρεκόρ, δεν νομίζω πως θα ήταν σημαντικό για εμένα, κανένας από αυτούς τους αριθμούς. Αυτά τα ρεκόρ είναι για τη Βικιπαιδεία και δεν νοιάζεται κανείς». Αυτό το απορριπτικό σχόλιο υπογραμμίζει πόσο οδυνηρή είναι για τη γερμανική ομάδα η συντριπτική κυριαρχία του 25χρονου. 

Ας λάβουμε υπόψη ότι η ομάδα που είναι επικεφαλής (Red Bull) ο Κρίστιαν Χόρνερ έχει 310 πόντους από αυτούς της Mercedes στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Και δεν υπάρχουν μόνο 14 αγώνες φέτος και όλους τους έχει κερδίσει η Red Bull (12 νίκες ήταν για τον Μαξ Φερστάπεν και δύο για τον Σέρχιο Πέρες). Ούτε η Mercedes, ούτε η Aston Martin, ούτε η Ferrari μπόρεσαν να πάρουν ούτε μια νίκη από την αυστριακή ομάδα. 

Έχει ήδη 47 νίκες

©Red Bull/ Μαξ Φερστάπεν

Έτσι, ο Φερστάπεν, που πρόκειται να γίνει πρωταθλητής πολύ σύντομα (προηγείται του Πέρες με 145 πόντους άρα όλα δείχνουν προς την Ιαπωνία), έχει στο μυαλό του ένα πολύ σπουδαίο ρεκόρ. Αυτή τη στιγμή ο Φερστάπεν έχει 47 νίκες και είναι 5ος στην κατάταξη των νικών όλων των εποχών. Προηγούνται οι Λιούις Χάμιλτον (1ος με 103), Μίκαελ Σουμάχερ (2ος με 91), Σεμπάστιαν Φέτελ (3ος με 53) και Αλέν Προστ (4ος με 51). 

Απομένουν οκτώ αγώνες για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να μπορεί κανείς να τον κερδίσει. Ούτε καν ο δικός ομόσταβλός του (Σέρχιο Πέρες). Έτσι, αφού έσπασε το ρεκόρ του Φέτελ των διαδοχικών νικών, θα μπορούσε να κυνηγήσει και άλλα επιτεύγματα. 

Αλλά αυτή τη στιγμή, ο Φερστάπεν είναι επικεντρωμένος σε αυτό που μόλις πέτυχε. «Δεν θα πίστευα ποτέ ότι ήταν δυνατό να πάρω 10 νίκες στη σειρά, αλλά στη Μόντσα έπρεπε να δουλέψουμε πολύ για να το πετύχουμε και αυτό το έκανε πολύ πιο διασκεδαστικό. Είχαμε καλό ρυθμό, ήμασταν καλοί στα ελαστικά, αλλά η Ferrari είχε πολύ καλό ρυθμό. Έπρεπε να αναγκάσω τον Σάινθ να κάνει ένα λάθος. Το κλειδί στον αγώνα ήταν ότι ήξερα να κάνω υπομονή. Διάλεξα την κατάλληλη στιγμή και, παρόλο που είχα πρόβλημα στο τέλος», εξομολογήθηκε ο Ολλανδός μετά το Ιταλικό γκραν πρι.