Νόρις: «Ο Σάινθ ήταν γενναιόδωρος, μου έδινε DRS στο τέλος και με βοήθησε»

Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις

i

©Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Νόρις: «Ο Σάινθ ήταν γενναιόδωρος, μου έδινε DRS στο τέλος και με βοήθησε»

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:46 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:48 - 17.09.2023

Ο Λάντο Νόρις ήταν χαρούμενος με το βάθρο που πήρε στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξελίχθηκε το γκραν πρι της Σιγκαπούρης για τον Λάντο Νόρις. Ο οδηγός της McLaren ξεκίνησε από την 4η θέση και στην εκκίνηση του αγώνα έχασε τη θέση του από τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. 

Ο Νόρις στους τελευταίους γύρους είχε από πίσω του τους οδηγούς της Mercedes, ωστόσο ο Βρετανός άντεξε στη πίεση των Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πιλότος της McLaren να παραμείνει στη 2η θέση, ισοφαρίζοντας έτσι την καλύτερη επίδοσή της καριέρας του.  

«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ο Κάρλος ήταν γενναιόδωρος που μου έδινε DRS στο τέλος και με βοήθησε. Ήταν δύσκολα, το ξέραμε από τη στιγμή που μπήκαν οι οδηγοί της Mercedes στα pits, ειδικά με πολλά σημεία προσπεράσματος. Όμως τους κρατήσαμε πίσω και είμαστε στο βάθρο. Κάναμε όλα όσα έπρεπε και με το παραπάνω», ανέφερε ο Νόρις.

Στη συνέχεια ο Βρετανός παραδέχθηκε πως κι εκείνος είχε μια τρομακτική στιγμή στον τελευταίο γύρο: «Χτύπησα κι εγώ στον τοίχο στον τελευταίο γύρο στο ίδιο σημείο με τον Τζορτζ. Με αντέγραψε και το έκανε χειρότερα από εμένα. Νιώθω όμως λίγο άσχημα γι’ αυτόν γιατί πιστεύω πως ήταν ο ταχύτερος σήμερα. Με βοήθησε να χαλαρώσω στο τέλος και ως ομάδα πήραμε καλούς βαθμούς. Όλοι εμείς που παλέψαμε για νίκη οδηγήσαμε καταπληκτικά. Ήταν αγχωτικός αγώνας αλλά τα καταφέραμε».