Συγκλονιστικά λόγια για τον Σουμάχερ: «Η πιο θλιβερή σκέψη είναι ότι ο Μίκαελ δεν είναι κοντά σε αυτό που θυμόμαστε»

Μίκαελ Σουμάχερ

i

©Scuderia Ferrari

Συγκλονιστικά λόγια για τον Σουμάχερ: «Η πιο θλιβερή σκέψη είναι ότι ο Μίκαελ δεν είναι κοντά σε αυτό που θυμόμαστε»

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:53 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 15.09.2023
Ο πρώην συμπαίκτης του Μίκαελ Σουμάχερ, Τζόνι Χέρμπερτ παραδέχτηκε ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν είναι έτσι όπως τον θυμόμαστε.

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις. Ήταν 29 Δεκεμβρίου του 2013 όταν ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, βγήκε εκτός της πίστας του χιονοδρομικού κέντρου, όπου έχασε τον έλεγχο κι έπεσε δυνατά με το κεφάλι πάνω σε έναν βράχο. Ο μόνος λόγος που βρίσκεται εν ζωή, είναι επειδή φορούσε κράνος.

Για 250 ημέρες ο Σουμάχερ έπεσε σε τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο, προτού επιστρέψει στο σπίτι του για ανάρρωση. Είναι εξαιρετικά σπάνιες οι ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας του «θρύλου» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς η οικογένειά του και οι δικοί του άνθρωποι το αποφεύγουν. 

Πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δημοσιογράφος της Formula 1 και στενός φίλος του Μίχαελ Σουμάχερ, Ρότζερ Μπενουά, υποστήριξε πως η περίπτωση του 54χρονου Γερμανού είναι «χωρίς ελπίδα» σε μια τραγική ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.

Ερωτηθείς για τη κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ, ο Μπενουά ανέφερε: «Υπάρχει μόνο μία απάντηση σε αυτή την ερώτηση και αυτή είναι εκείνη που είχε δώσει ο γιος του Μικ, μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του το 2022: «Θα έδινα τα πάντα για να μιλήσω στον μπαμπά». «Αυτή η πρόταση λέει τα πάντα για το πώς είναι ο πατέρας του εδώ και περισσότερες από 3.500 ημέρες. Μια υπόθεση χωρίς ελπίδα».

Μερικές ώρες πριν αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας του θρύλου της F1 o Τζόνι Χέρμπερτ. Ο πρώην συμπαίκτης του Μίκαελ Σουμάχερ στην Benetton παραδέχτηκε ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 «δεν είναι κοντά» στο να είναι το ίδιο άτομο που θυμούνται όλοι.

Μιλώντας στο Grosvenor Sport o Χέρμπερτ είπε: «Δεν υπάρχουν ποτέ νέα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ποτέ δεν ακούμε θετικά νέα. Είναι φρικτή η σκέψη ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να είναι κοντά στον Μίκαελ που όλοι θυμόμαστε και αυτό είναι πολύ λυπηρό».