Η Alfa Romeo θα συνεχίσει με τους Ζου και Μπότας το 2024

Γκουάνγιου Ζου και Βάλτερι Μπότας

i

©Alfa Romeo

Η Alfa Romeo θα συνεχίσει με τους Ζου και Μπότας το 2024

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:36 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:44 - 14.09.2023

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τους Γκουάνγιου Ζου και Βάλτερι Μπότας, με φόντο το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Στην αρχή υπήρχε κάποια αμφιβολία, αλλά η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε την Πέμπτη (14/9), με την Alfa Romeo να ανακοινώνει ότι οι Γκουάνγιου Ζου και Βάλτερι Μπότας θα παραμείνουν στην ομάδα και το 2024. 

Αυτή θα είναι η τρίτη σεζόν του Κινέζου στην ελβετική ομάδα, η οποία αφήνει τους Μικ Σουμάχερ και Φελίπε Ντρούγκοβιτς που φιλοδοξούσαν για αυτή τη θέση, χωρίς επιλογές για την επόμενη χρονιά στη Formula 1. 

Σε δηλώσεις του ο Ζου μετά την ανανέωση του συμβολαίου φάνηκε ικανοποιημένος με τη συμφωνία: «Το να υπογράψω ξανά με την ομάδα ήταν υπέροχο συναίσθημα. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της Alfa Romeo και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη τους: Έχω δουλέψει σκληρά από την πρώτη μου μέρα με την ομάδα και υπάρχει απίστευτο κίνητρο για να συνεχίσω να το κάνω κάθε μέρα».  

Για τη σχέση του με τον Μπότας, ανέφερε: «Η σχέση μου με τον Βάλτερι είναι πολύ καλή και συνεργαζόμαστε στενά με την ομάδα, πιέζοντας ο ένας τον άλλον. Είμαι επίσης πολύ ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που θα έχω να αγωνιστώ στο Κινεζικό γκραν πρι. Θα είναι μια μεγάλη στιγμή και είμαι περήφανος που μπορώ να τη μοιραστώ με όλους όσους με έχουν υποστηρίξει». 

©Alfa Romeo/ Βάλτερι Μπότας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι ήταν ευχαριστημένος με την επιλογή του Ζου, λέγοντας: «Η απόφαση να συνεχίσουμε το ταξίδι μας με το ίδιο οδηγικό δίδυμο οδηγών είναι απόδειξη της επένδυσης που κάναμε στο έργο μας. Ο Βάλτερι και ο Γκουάνγιου συνεργάζονται πολύ καλά, είναι κοντά και μπορούν να πιέσουν ο ένας τον άλλον. Ο Ζου έχει επιβεβαιώσει εντυπωσιακή πρόοδο το τελευταίο δύο χρόνια και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο και το 2024», δήλωσε. 

Πουρσέρ η υπόσχεση της Alfa Romeo 

©Alfa Romeo/ Τεό Πουρσέρ

Επιπλέον, η Alfa Romeo επιβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να έχει τον Τεό Πουσέρ, από την F2, ως εφεδρικό οδηγό. Με δεδομένο πως είναι μόλις 19 ετών, ο Πουρσέρ έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης και βρίσκεται στο ραντάρ της ομάδας ενόψει 2024. 

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος και ευγνώμων που συνεχίζω το ταξίδι μου με την Alfa Romeo και την Ακαδημία Sauber. Η υποστήριξη που έλαβα και η αφοσίωση όλων των μελών της ομάδας ήταν εξαιρετική, είμαι περήφανος που μπορώ να συνεισφέρω στην ανάπτυξη της ομάδας. 

Έχω πολλά να δώσω σε αυτή την ομάδα ανθρώπων, αλλά αυτή τη στιγμή ένας πολύ καλός τρόπος για να πω ευχαριστώ σε αυτούς που μου έδωσαν εμπιστοσύνη. Το ιδανικό για εμένα θα ήταν να τελειώσω τη σεζόν στη F2 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε ο Γάλλος πιλότος.