Ρόσμπεργκ: «Θα μπορούσα να νικήσω τον Φερστάπεν όπως έκανα και με τον Χάμιλτον»

Νίκο Ρόσμπεργκ, Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον

i

©RV Racing Press

Ρόσμπεργκ: «Θα μπορούσα να νικήσω τον Φερστάπεν όπως έκανα και με τον Χάμιλτον»

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ θεωρεί ότι ο Μαξ Φερστάπεν και ο Λιούις Χάμιλτον είναι στο ίδιο επίπεδο από άποψη ταλέντου, με τον Γερμανό να πιστεύει ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον Ολλανδό.

Το να είσαι ομόσταβλος του κορυφαίου οδηγού του πρωταθλήματος δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Ο Φελίπε Μάσα ξέρει από πρώτο χέρι ότι έπρεπε να ανεχτεί να βρίσκεται στη σκιά του Μίκαελ Σουμάχερ για χρόνια, όταν και οι δύο «φορούσαν» τα κόκκινα της Scuderia Ferrari. Αυτή η ιστορία έχει επαναληφθεί πολλές φορές σε όλη την ιστορία της Formula 1 και αυτή τη στιγμή ο κύριος πρωταγωνιστής είναι ο Μαξ Φερστάπεν. 

Ο Ολλανδός είχε τέσσερις team mates από την άφιξή του στη Red Bull τη σεζόν 2016. Οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Πιερ Γκασλί, Άλεξ Άλμπον και Σέρχιο Πέρες «συνόδευσαν» τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο διπλανό γκαράζ. 

Ο Ρικιάρντο μπόρεσε να «αναμετρηθεί» μαζί του, ενώ ο Γκασλί και ο Άλμπον δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να ανταγωνιστούν το ταλέντο του Φερστάπεν

©RV Racing Press/ Νίκο Ρόσμπεργκ

Ο Πέρες από την πλευρά του χειρίστηκε καλά τις δύο πρώτες σεζόν, ωστόσο φέτος τα πράγματα ήταν δύσκολα για αυτόν. Η κυριαρχία που δείχνει ο Φερστάπεν στο υπόλοιπο grid επηρεάζει και τον Μεξικανό, παρά το γεγονός ότι και οι δύο οδηγούν το ίδιο μονοθέσιο. 

Με αυτό το πανόραμα, οι φήμες για την αποχώρησή του είναι συνεχείς και δεν είναι περίεργο αν αναλογιστούμε τις δηλώσεις που κατά καιρούς κάνει ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο. 

©RV Racing Press/ Λιούις Χάμιλτον, Μίκαελ Σουμάχερ και Νίκο Ρόσμπεργκ

Υπό αυτή την έννοια, μιλώντας για το αυτό το θέμα στο podcast του Sky Sports F1, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Νίκο Ρόσμπεργκ διαβεβαίωσε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον Φερστάπεν: «Θα μπορούσα να κερδίσω τον Μαξ όπως έκανα και με τον Χάμιλτον. Θα τους έβαζα στο ίδιο επίπεδο, οπότε αυτό θα ήταν η βάση της απόδοσής μου». 

Θυμίζουμε ότι ο Γερμανός νίκησε τον Χάμιλτον το 2016, όταν και οι δύο τους ήταν στη Mercedes. Πριν έχει για team mate τον Βρετανό, είχε έναν άλλο παγκόσμιο πρωταθλητή στο πλευρό του, που δεν ήταν άλλος από τον Μίκαελ Σουμάχερ. Ήταν στην γερμανική ομάδα για τρία χρόνια και σε όλες αυτές τις σεζόν ο Ρόσμπεργκ ήταν μπροστά στη βαθμολογία των οδηγών. 

Ο Γερμανός μίλησε επίσης για τη θέση του δεύτερου οδηγού, καθώς και για τις ευκαιρίες και τα εμπόδια που αυτό συνεπάγεται: «Αν έχεις το καλύτερο αυτοκίνητο εδώ, μπορείς να κερδίσεις αγώνες και να είσαι στην καλύτερη ομάδα. Αλλά δέχεσαι πραγματικά να βάλεις τον εαυτό σου σε μια θέση όπου θα είσαι ο νούμερο δύο οδηγός; Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις για τον εαυτό σου», εξήγησε.