Ο Μάρκο ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια στον Πέρες

Χέλμουτ Μάρκο και Σέρχιο Πέρες

i

©Red Bull Content Pool

Ο Μάρκο ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια στον Πέρες

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:40 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:50 - 12.09.2023

Ο σύμβουλος της Red Bull Χέλμουτ Μάρκο ζήτησε δημόσια συγγνώμη στον Σέρχιο Πέρες, ύστερα από τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε εις βάρους του.

Ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε για τον Σέρχιο Πέρες. 

Μετά το Ιταλικό γκραν πρι στη Μόντσα το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Μάρκο ανέφερε την εθνικότητα του Πέρες ως λόγο για τις ασυνεπείς επιδόσεις του το 2023 και έκτοτε απέρριψε αυτές τις παρατηρήσεις. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του στο Servus TV, ο Μάρκο είπε ότι ο Μεξικάνος ήταν λιγότερο συγκεντρωμένος από κάποιους άλλους οδηγούς λόγω της μεξικανικής του καταγωγής.  

«Γνωρίζουμε ότι έχει προβλήματα στις κατατακτήριες, έχει διακυμάνσεις στη φόρμα, είναι Νοτιοαμερικανός και δεν είναι τόσο απόλυτα συγκεντρωμένος στο κεφάλι του όσο ο Μαξ (Φερστάπεν) ή όσο ο Σεμπάστιαν (Φέτελ)», είπε ο Μάρκο. 

Τα σχόλια του Μάρκο προκάλεσαν γρήγορα αντιδράσεις και ύστερα ζήτησε συγγνώμη την Παρασκευή (8/9). Ο Αυστριακός μεταξύ άλλων είπε ότι δεν σκοπεύει να κάνει γενικεύσεις για τους οδηγούς με βάση τη φυλή ή την εθνικότητα. 

«Θα ήθελα να απολογηθώ για το προσβλητικό μου σχόλιο και να ξεκαθαρίσω απόλυτα πως δεν πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε γενικεύσεις για ανθρώπους από οποιαδήποτε χώρα, φυλή ή εθνικότητα. Προσπαθούσα να κάνω το σχόλιο ότι ο Τσέκο έχει διακυμάνσεις στην απόδοσή του φέτος, αλλά ήταν λάθος μου να το συνδέσω αυτό με την κουλτούρα της κληρονομιάς του», συμπλήρωσε στις επίσημες δηλώσεις του ο Μάρκο. 

Σε αυτό το σημείο στη σεζόν της Formula 1 του 2023, ο Πέρες έχει σημειώσει δύο νίκες και οκτώ βάθρα για τη Red Bull. Ο Μεξικανός οδηγός βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τον ομόσταβλό του στην αυστριακή ομάδα, Μαξ Φερστάπεν, στη βαθμολογία των οδηγών με 219 βαθμούς.