Βολφ: «Ο Χάμιλτον είναι ο μοναδικός οδηγός που παραδέχεται τα λάθη του»

Τότο Βολφ

i

©Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Βολφ: «Ο Χάμιλτον είναι ο μοναδικός οδηγός που παραδέχεται τα λάθη του»

Ο επικεφαλής της Mercedes Τότο Βολφ μίλησε για το γεγονός ότι ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο μοναδικός οδηγός στο grid της Formula 1 που παραδέχεται τα λάθη του.

Ο επικεφαλής της Mercedes Τότο Βολφ δήλωσε ότι μόνο ο Λιούις Χάμιλτον παραδέχεται τα λάθη του στη Formula 1, μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Όσκαρ Πιάστρι στο Ιταλικό γκραν πρι. 

Στη πίστα της Μόντσα, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε απόπειρα προσπεράσματος στον Αυστραλό στο σικέιν Ρότζια, έκλεισε όμως παραπάνω απ’ όσο έπρεπε τη γραμμή του. Ο οδηγός της Mercedes γλίτωσε τα χειρότερα όμως αυτός της McLaren είχε σπασμένη εμπρός αεροτομή και μπήκε για αλλαγή στο τέλος του γύρου. Μετά από την επαφή που είχαν οι δύο οδηγοί οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Χάμιλτον με ποινή πέντε δευτερολέπτων. 

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Χάμιλτον πάρκαρε την W14 του στο parc-ferme και έσπευσε αμέσως προς τον Πιάστρι για να απολογηθεί δείχνοντας έτσι το ήθος του για ακόμα μία φορά. 

©Mercedes/ Λιούις Χάμιλτον

Στο τέλος, ο Χάμιλτον τερμάτισε στην 6η θέση με την ποινή να μην τον αλλάζει θέση, ενώ ο Πιάστρι ήταν 12ος έχοντας τιμωρηθεί από τους αγωνοδίκες για μία επαφή με τον Λίαμ Λόσον της AlphaTauri

«Ναι, ήταν λάθος του Χάμιλτον. Η ποινή 5 δευτερολέπτων ήταν αυτή που έπρεπε να δώσουν οι αγωνοδίκες. Αυτά τα συμβάντα μπορούν εύκολα να συμβούν. Έτσι έχουν οι αγώνες. Πρέπει να κάνεις προσπεράσματα στη Μόντσα και έχουμε δει επαφές στο παρελθόν», ανέφερε ο Βολφ. 

Και πρόσθεσε: «Ο Λιούις είναι ένας φιλότιμος οδηγός σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι ο μοναδικός οδηγός που έχω δει να παραδέχεται το λάθος του. Όταν μιλήσαμε μου είπε πως δεν μπορούσε να τον δει στον καθρέφτη και πως έκανε λάθος. Αυτό είναι αξιοθαύμαστο για τον Χάμιλτον. Όλοι οι άλλοι οδηγοί πάντα παραπονιούνται και φωνάζουν για να μην πάρουν ποινή».