Κοντά στην παραμονή οι Μπότας και Ζου στην Alfa Romeo

Γκουάνγιου Ζου και Βάλτερι Μπότας

i

©Photo by Mark Thompson/Getty Images

Κοντά στην παραμονή οι Μπότας και Ζου στην Alfa Romeo

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:00 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:04 - 12.09.2023

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι αποκάλυψε πως η ελβετική ομάδα έχει στα σχέδια της να κρατήσει τους Βάλτερι Μπότας και Γκουάνγιου Ζου και την επόμενη χρονιά.

Την περσινή σεζόν η Alfa Romeo ήταν η ομάδα που παρουσίασε το πιο διαφορετικό δίδυμο οδηγών στο grid, με τους Βάλτερι Μπότας και Γκουάνγιου Ζου να παίρνουν την θέση των Κίμι Ράικονεν και Αντόνιο Τζοβινάτσι

Ο Μπότας εντάχθηκε στην Alfa Romeo από τη Mercedes το 2022 με διετές συμβόλαιο, αλλά με επιλογή να συνεχίσουν και για το 2024. Από την άλλη πλευρά ο Ζου πήρε το εισιτήριο για το «μαγικό κόσμο» της Formula 1, χάρη στις εξαιρετικές του εμφανίσεις στη Formula 2. Ο Κινέζος έχει μόλις 4 βαθμούς έναντι 6 του Φινλανδού στη βαθμολογία οδηγών.   

Μιλώντας πριν από τη καλοκαιρινή διακοπή της Formula 1, ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι, αποκάλυψε ότι η ελβετική ομάδα θα ήθελε να διατηρήσει το οδηγικό δίδυμο των Ζου και Μπότας και την επόμενη χρονιά. 

«Φυσικά, ανέκαθεν λέγαμε πως για εμάς η σταθερότητα είναι σημαντική. Είμαστε μια ομάδα που βρίσκεται σε μια διεργασία μετασχηματισμού, και προσπαθούμε σε όλους τους τομείς να διατηρούμε, στο βαθμό που είναι εφικτό, τη σταθερότητα. Φυσικά και αναζητούμε ευκαιρίες και βελτιώσεις επίσης. 

Θα υπάρξει χρόνος μετά την καλοκαιρινή διακοπή ώστε να καθίσουμε κάτω με τον Ζου και να δούμε το ποια είναι η καλύτερη λύση και για τους δυο μας. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και τους δύο οδηγούς για του χρόνου, αλλά, θα πρέπει όλες οι παράμετροι να ξεκαθαριστούν ώστε να κερδίσουν όλοι από τη συμφωνία αυτή».