Εκτός του γκραν πρι της Σιγκαπούρης ο Στρολ, μετά το ατύχημα στις κατατακτήριες

Λανς Στρολ

i

©Aston Martin

Εκτός του γκραν πρι της Σιγκαπούρης ο Στρολ, μετά το ατύχημα στις κατατακτήριες

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:35 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:52 - 18.09.2023

Η Aston Martin με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως ο Λανς Στρολ δεν θα λάβει μέρος στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης, μετά το ατύχημα στις κατατακτήριες δοκιμές.

Η Aston Martin με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως ο Λανς Στρολ θα απουσιάσει από το Κυριακάτικο γκραν πρι της Σιγκαπούρης, μετά το τρομακτικό ατύχημα στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (16/9),

Ο Καναδός πιλότος της Aston Martin κατά τη διάρκεια του Q1 έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα να πέσει με μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες. Ευτυχώς, ο Στρολ δεν τραυματίστηκε από το ατύχημα, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της πίστας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Aston Martin: 

«Μετά το ατύχημα του Λανς στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Σιγκαπούρης, ο ίδιος και η Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team συμφώνησαν να μην λάβει μέρος στο βραδινό αγώνα. Η ομάδα έχει μπροστά της μία τεράστια αποστολή για να επισκευάσει το μονοθέσιο και ο Λανς νιώθει ακόμα πόνους από την τόσο δυνατή πρόσκρουση. Πλέον ο Λανς εστιάζει στην πλήρη ανάρρωσή του ενόψει του Grand Prix Ιαπωνίας. 

Ο Μάικ Κρακ, επικεφαλής της βρετανικής ομάδας δήλωσε: «Όλη η ομάδα είναι ανακουφισμένη που ο Λανς ήταν σε θέση να βγει μόνος του από το μονοθέσιο μετά το χθεσινό ατύχημα – ωστόσο, εξακολουθεί να αισθάνεται τις συνέπειες μιας τόσο μεγάλης πρόσκρουσης. Προτεραιότητά μας τώρα είναι να σημειώσει πλήρη και γρήγορη ανάρρωση. Μαζί, αποφασίσαμε ότι δεν θα λάβει μέρος στον αποψινό αγώνα και θα επικεντρωθεί πλήρως στην επιστροφή στο κόκπιτ για το ιαπωνικό Grand Prix του επόμενου Σαββατοκύριακου».